• 瀏覽: 4,827
  • 回覆: 65
+2
最少30個龍捲風於12月10日晚吹襲美國6個州,截至12日已最少83死,仍有多人失蹤。科學家雖未判定這次風災與氣候變化之間的關連,但認為氣溫上升會增

明明12月係淡季,點解都有咁多龍捲風呢

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/article/711518?utm_source=01appshare&utm_medium=referral

美政棍多行不義.

大自然嘅災害,好恐怖

引用:
原帖由 初出熱身 於 2021-12-13 07:57 AM 發表
大自然嘅災害,好恐怖
佢哋班政棍先至恐怖

一係美肺死,一係槍擊死,一係天災死

美狗仲未搵到藉口賴中國呀

國之將亡

其實美國好多時都有龍捲風,
點解佢地唔用D堅固D既材料起樓,
我見佢地好多都只係用木材, 鐵披起.

引用:
原帖由 isvh5 於 2021-12-13 08:23 AM 發表
因為明知很快又要重建

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-12-13 07:55 發表
美政棍多行不義.
又公道啲咁講,中國都一樣有自然災害,但相較佢老尾係少好多嘅,但我更懷疑係佢老尾試氣象兵器

引用:
原帖由 isvh5 於 2021-12-13 08:23 AM 發表
不斷起屋創造就業消費嘛咪美股點升

引用:
d基建流

法林工報點寫?

引用:
原帖由 voyagehk 於 2021-12-13 08:52 AM 發表

又公道啲咁講,中國都一樣有自然災害,但相較佢老尾係少好多嘅,但我更懷疑係佢老尾試氣象兵器
中國自然災害更多啊,單單是黃河,淮河,長江這三條河,每年的洪澇災害就帶走不少人。每隔幾年泛濫一次造成大災難。
中國治水延綿2000多年,直到現在每年洪水季節也都很緊張。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]