• 瀏覽: 65,447
  • 回覆: 424
  • 追帖: 1
+10
屯門藍地嘉爵酒樓剛轉手一個月,甫開業不久便被黑漢收陀地,老闆拒付每月2萬元的陀地費,慘遭破壞淋油報復,損失達37萬港元。網上流傳酒樓被刑毀後

我無做過生意所以唔知,只係聽聞過有收保護費呢樣嘢。
原來開價要2萬一個月。。。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/突發/711543/屯門嘉爵酒樓剛轉手拒付陀地遭刑毀-新義安猛人-忽得超-被捕

現實好少唔俾保護費就比人搞,多數都會講掂數一人讓一步,應該係個柒頭老闆豆零都唔肯俾仲寸過馬撚先比人搞

每月2萬元的陀地費

食左人隻車

提示: 違規內容已被屏蔽
今時今日仲玩收陀地?你當今日係港英時代收黑片?現在香港成條街有 camera睇住,邊條七頭偷野都影到。所以黑社會大部份都係冇腦,想靠黑社會發?第二世啦。

好學唔學,學晒老美D衰野。

吊!白衣人唔出黎保家衛國?

自從肥佬黎入咗冊之後就冇晒糧支,所以班黃C黑暴就冇錢冇良知又走出嚟重操故業-搞破壞

老新猛人都比差佬捉!
有幾猛呀?
炸蜢嘅猛呀!
勝和猛人!
上海仔就當之無愧嘞!
棄保潛逃!
孭幾條罪都可甩身!
無罪釋放!
跟大佬都要睇清楚邊個先係猛人呀!

RIP
慘,陀地害人不淺

香港多D學呢個勇敢老板,香港便會更好。黑社會去食屎吧!
支持老板, 希望多些街坊去幫襯這酒樓!

又係元朗白衣人做 😑

引用:
原帖由 win^_^ 於 2021-12-13 02:44 AM 發表
現實好少唔俾保護費就比人搞,多數都會講掂數一人讓一步,應該係個柒頭老闆豆零都唔肯俾仲寸過馬撚先比人搞
個老細賣重保險賠償!
咪驚字都唔識囉!
而家報三十七萬!
其實十萬就可以裝修返哂!
你識條鐵咩!
低端古惑仔!
以前帶小強及瀉藥去收陀地!
日日都有人食到痾!
衞生局日日嚟查!
啲老襯咪就範囉!

引用:
原帖由 win^_^ 於 2021-12-13 02:44 AM 發表
洗唔洗揸埋爬!
背埋詩呀!
個老闆乜嘢底子!
你又知咩!
説我是流不是流!
老闆或者並不流!

引用:
笑死我 去收果個係咪你? 死乞衣

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]