• 瀏覽: 13,465
  • 回覆: 192
+14
今年是南京大屠殺84周年,教育局上月底去信全港校長,建議學校在下周一(13日)「南京大屠殺死難者國家公祭日」。網上流傳,屯門直資小學保良局香

所謂3歲定80,要教應該由幼稚園開始教,小學先至教已經太遲,戴妖庭違法達易搶先進行胎教了

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/711317/直資圓玄小學向小一生播南京大屠殺片捱批-校方-痛心孩子感不安

引用:
原帖由 香港內戰火焚城 於 2021-12-12 04:35 AM 發表
今年是南京大屠殺84周年,教育局上月底去信全港校長,建議學校在下周一(13日)「南京大屠殺死難者國家公祭日」。網上流傳,屯門直資小學保良局香

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211211/546485121604128768391476.jpeg/mskPMsov2X9ege-N3Vh8-fSG4-3VR3HcQgRpuUIEabk?v=w1280r16_9
甲由老師無孔不入殺人放火加屠殺

話說我都未睇過呢套記錄片,殺人同被殺有咩好睇?知道有呢件事IS OK?

引用:
原帖由 人造人21 於 2021-12-12 05:45 AM 發表
有乜問題?
小粉紅係咁練成的
要從小教仇外情緒
同意!

戰敗~  話終戰!

太玻璃心!!

引用:
原帖由 人造人21 於 2021-12-12 06:07 AM 發表

教育局上月底去信全港校長,建議學校在下周一(13日)「南京大屠殺死難者國家公祭日」。

係教育局指引
以為愛國教育是“請吃飯”
班家長傻傻地
一定係

利大于弊

除非唔係!!

唔好攪到D細路發惡夢啦!
南京大屠殺唔係電影。。。
想嚇親佢哋咩?!
我自己都未睇過
亦唔想睇!

引用:
原帖由 人造人21 於 2021-12-12 05:45 AM 發表
有乜問題?
小粉紅係咁練成的
要從小教仇外情緒
咪就係
共產走狗最愛散播種族仇恨

本土旺師飯民勢力巨大

咁都好過比曱甴老師教
然後講成"利多於幣"

家長有問題?
香港一半曱甴,實會有些曱甴有問題

無需理會曱甴

引用:
原帖由 loginiphone999 於 2021-12-12 06:14 AM 發表
唔好攪到D細路發惡夢啦!
南京大屠殺唔係電影。。。
想嚇親佢哋咩?!
我自己都未睇過
亦唔想睇!
比曱甴老師洗腦你就唔驚?

多9魚

引用:
原帖由 飛天盦仔 於 2021-12-12 06:18 AM 發表

咪就係
共產走狗最愛散播種族仇恨
曱甴上街無差別殺人就不是散播仇恨?

主題標籤 #教育局
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]