• 瀏覽: 15,096
  • 回覆: 31
F-35嘅主要問題之一就系其喺隱形模式下嘅載彈量不足,只能喺其內部彈艙中攜帶4枚AIM-120空對空導彈,而中國嘅先進戰斗機,如殲-20嘅彈艙可以攜帶6枚導彈,因此日本對F-35嘅載彈量表示唔滿,日本目前也喺研發國產戰機裝備空自。睇來日本真系睇唔上F35啦

日本尋找鬆綁的借口

有機會必定反咬佢鹵味

架仔不懂數學?
一架F35有4粒
兩架咪有8粒

8粒 vs 6粒,怎會落下風
你向美dad 買左一倍就夠打

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2021-12-12 09:42 發表
架仔不懂數學?
一架F35有4粒
兩架咪有8粒

8粒 vs 6粒,怎會落下風
你向美dad 買左一倍就夠打
還有腳短問題,買2部不會變腳長啊!美爹……

有料的4枝aim120已ko 4架敵機,唔救秋的一彈未發已中招。

引用:
原帖由 bondinhk 於 2021-12-12 11:21 AM 發表
有料的4枝aim120已ko 4架敵機,唔救秋的一彈未發已中招。
aim 120D都冇用啦, 射程太短

引用:
原帖由 bondinhk 於 2021-12-12 11:21 AM 發表
百發百中?一定架咁神奇?

對比機動戰士當然對35無信心!

其計,上年5,6月,美國三艘航母戰鬥群入南海攪事,f35都瀨嘢,俾唔到中國下馬威不特止,仲要衰埋被人玩到空中失靈,已被諸國睇低f35了

J-20內艙放4枝PL-15長飛, 2枝PL-10短飛, 相對射程太短的aim 120D, 你話信心有幾多, 幾年後面對FC-31艦載機相同J-20內艙數量長短飛, 更加(龜縮)雄風不再.

引用:
原帖由 心很想 於 2021-12-12 09:05 PM 發表
J-20內艙放4枝PL-15長飛, 2枝PL-10短飛, 相對射程太短的aim 120D, 你話信心有幾多, 幾年後面對FC-31艦載機相同J-20內艙數量長短飛, 更加(龜縮)雄風不再.
最新版的霹靂15,射程去到300km,

f35影都未見到殲20,已被這彈做掛!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-12-12 09:24 PM 發表

最新版的霹靂15,射程去到300km,

f35影都未見到殲20,已被這彈做掛!
已經出現射程超300km的PL-21, 遲多一兩年如能縮小導彈長度, 能安裝係J-20/FC-31內艙都瓜咗, 就算現今生產小批PL-21長版安裝在J16/J16D, 轟6K外掛都無問題.

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-12-12 06:56 PM 發表
其計,上年5,6月,美國三艘航母戰鬥群入南海攪事,f35都瀨嘢,俾唔到中國下馬威不特止,仲要衰埋被人玩到空中失靈,已被諸國睇低f35了

唔嫖不知身體好,唔賭不知時運到!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]