• 瀏覽: 2,687
  • 回覆: 12
將軍澳警區警員,昨日(10日)於銀澳路一屋苑巡邏期間,懷疑一名男子使用一輛未經登記的電動車,警員遂上前截查,姓楊(46歲

46碎老伯真可怕,送個外賣犯幾條罪,無牌駕駛又可能做成大量傷死亡,戴妖庭違法達易害人不淺

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211211/bkn-20211211012952160-1211_00822_001.html

離經叛道
思想和言行背離經典和正統的規範
都係搵啖苦飯者,又要拉又要鎖。

引用:
原帖由 香港內戰火焚城 於 2021-12-11 02:09 AM 發表
將軍澳警區警員,昨日(10日)於銀澳路一屋苑巡邏期間,懷疑一名男子使用一輛未經登記的電動車,警員遂上前截查,姓楊(46歲

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211211/photo/bkn-20211211012952160-1211_00822_001_01b.jpg?20211211014759

46碎老伯真可怕,送個外賣犯幾條罪,無牌駕駛又可能做成大量 ...
46就叫老伯?最多都係大叔至啩。

啱呀, 拉呢的人就啱喇, 而家好多時都會見到呢的車, 仲有果的風火輪, 唔只要拉, 仲要重判!

引用:
原帖由 陰陽眼 於 2021-12-11 02:38 AM 發表
如果港龍唔係汁左,呢位廢老就唔駛淪落到送外賣,而係揸緊飛機啦

引用:
原帖由 香港內戰火焚城 於 2021-12-11 07:51 PM 發表

如果港龍唔係汁左,呢位廢老就唔駛淪落到送外賣,而係揸緊飛機啦
飛機蠔遲下出嚟都話要加入嗚嗚餸

引用:
原帖由 陰陽眼 於 2021-12-11 02:38 AM 發表
咁苦移民去英國丫嘛, 英國食靚飯,政府又照顧人民,仲乜離開舒適圈走去犯法呢 ?

考個牌有幾難 買駕二手電單車又平

引用:
原帖由 自脫胸圍屈.非禮 於 2021-12-11 20:39 發表

飛機蠔遲下出嚟都話要加入嗚嗚餸
佢去咗那裹?

引用:
暴政擾民

引用:
原帖由 A1000 於 2021-12-12 07:18 AM 發表

佢去咗那裹?
聽聞話佢喺赤柱踎緊

引用:
原帖由 自脫胸圍屈.非禮 於 2021-12-12 09:41 發表

聽聞話佢喺赤柱踎緊
oic.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]