• 瀏覽: 6,443
  • 回覆: 21
美國國家安全顧問沙利文日前表示,美國將採取行動,確保武力統一台灣的情況不會發生,台灣民進黨當局表示感謝。 在北京,國台辦發言人馬曉光表示,台灣是中國一部分,中國實現完全統一是全體中華兒女的共同願望,北京願以最大誠意、盡最大努力爭取和平統一的前景,但如果「台獨」分裂勢力挑釁逼迫,甚至突破紅線,北京將不...

什麼紅線?

新聞來源連結:

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1623549-20211209.htm

免責聲明:本人的內容及圖片.並不打算向任何人.提供任何資訊.並且不構成任何建議.儘管所有資料乃本人秉誠提供.並相信資料之.來源可靠.也不表示本人.保證任何資料.均屬完整.可靠.準確.具時效或適用於任何用途.本人不負任何法律責任
某柒頭已經玩L緊火.

繼續玩火 武統台灣

又真係老實講,中國條紅線又真係好低下

引用:
原帖由 owen112233441 於 2021-12-10 08:50 AM 發表
又真係老實講,中國條紅線又真係好低下
中國人不打中國人 係低?

班白皮豬明顯逼阿爺動手  到時又可以同屎眼盟友玩制裁

引用:
原帖由 cheukv 於 2021-12-10 06:39 AM 發表
美國國家安全顧問沙利文日前表示,美國將採取行動,確保武力統一台灣的情況不會發生,台灣民進黨當局表示感謝。 在北京,國台辦發言人馬曉光表示,台灣是中國一部分,中國實現完全統一是全體中華兒女的共同願望,北京願以最大誠意、盡最大努力爭取和平統一的前景,但如果「台獨」分裂勢力挑釁逼迫,甚至突破紅線,北京將不...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1623549_1_L_20211209210753.jpg
甚麼係紅線?
到岩時機你味知咯。

如果大陸係想假統一,自然和稀泥。 唔會每次都甘高調去鬧台獨。

無人知解放軍係一年兩年定五年先擺好陣勢統一,但再自己搞台毒,一定比晒口實大陸開戰咯。

大陸唔想打,就唔會在狂建056,航母 試高音導彈。 唔係預備打仗日日飛去台灣操練,唔通係做戲咩

港暴以為大陸怕國際壓力,愈玩愈大!
結果.... 

美台以為大陸唔敢武統,愈行愈遠!
將會.....

引用:
原帖由 油站強勁的核心 於 2021-12-10 09:04 AM 發表

中國人不打中國人 係低?
因為咁樣,所以俾有心人有恃無恐咁不斷挑戰條沒下限嘅底線

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-12-10 12:17 PM 發表
呢期連軍機都費事飛過去 
係啊,個個都掛住綁住你個條發霉嘅安全帶啊嘛

提示: 違規內容已被屏蔽
提示: 違規內容已被屏蔽
核武攻台

引用:
原帖由 oyear 於 2021-12-10 10:40 AM 發表

甚麼係紅線?
到岩時機你味知咯。

如果大陸係想假統一,自然和稀泥。 唔會每次都甘高調去鬧台獨。

無人知解放軍係一年兩年定五年先擺好陣勢統一,但再自己搞台毒,一定比晒口實大陸開戰咯。

大陸唔想打,就唔會在狂建056,航母 試高音導彈。 唔係預備打仗日日飛去台灣操練,唔通係做戲咩
又係打嘴炮

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]