• 瀏覽: 38,692
  • 回覆: 13
+12
引用:
原帖由 謝老4發脾4 於 2021-12-9 10:03 AM 發表
加拿大總理杜魯多(Justin Trudeau)12月8日宣布,外交杯葛明年在北京舉行的冬季奧運,並稱加拿大對中國的人權狀況感到非常憂慮。路透社報道,杜魯

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210919/516306996119474176567923.jpeg/dmYBDm26A_qHhj8YNAxRD0IJPSbzjj07yKb-18im_tc?v=w1280r16_9 ...
孟晚舟無端端被非法禁錮三年, 中國人在加拿大嘅人權狀況確實令人憂慮

引用:
原帖由 江湖灰盡頭2 於 2021-12-9 04:51 PM 發表

無問題拉,中國人愛加拿大,可以容忍下既
加拿大人都愛加拿大㗎, 可惜已被白畜屠殺剩下140萬, 人權狀況非常值得憂慮

引用:
原帖由 天空城堡 於 2021-12-9 05:21 PM 發表
中國都唔想咁多閑雜人等去啦
況且仲係d完全唔關事嘅外膠膠人。
咩“”外膠杯葛"",以前都未聽過呢個詞語,班膠人自己作出來嘅

引用:
原帖由 江湖灰盡頭2 於 2021-12-9 05:51 PM 發表

咁耐既野都講?不如講埋焚書坑人中儒啦
耐就唔講得㗎? 要幾耐先叫做夠耐呀? 文革六四耐D定2019曱甴火燒人掟死人耐D呀? 點解我見D黃人成日提文革六四但硬係唔講2019曱甴火燒人掟死人嘅? 究竟用咩標準㗎? 又普世價值呀?

引用:
原帖由 江湖灰盡頭2 於 2021-12-9 05:51 PM 發表

咁耐既野都講?不如講埋焚書坑人中儒啦
如果耐就唔可以講,“焚書坑儒”呢四個字你點聽返來架?

引用:
原帖由 危機 於 2021-12-9 06:31 PM 發表
其實中國搞乜撚奧運 鎖國清零同全世界斷絕來往算啦 人地入你中國又話隔離21日 甘驚死仲學人搞奧運 有撚用咩
哦,原來要與病毒共存死幾十萬人先叫做“有撚用”

引用:
原帖由 危機 於 2021-12-9 06:31 PM 發表
其實中國搞乜撚奧運 鎖國清零同全世界斷絕來往算啦 人地入你中國又話隔離21日 甘驚死仲學人搞奧運 有撚用咩
鎖國原來冇L用架?咁日本咪好L ON9

https://www.google.com/amp/s/udn ... tory/121707/5925920

引用:
原帖由 江湖灰盡頭2 於 2021-12-10 10:20 AM 發表

無謂自暴其醜啦
我問你 : 如果耐就唔可以講,“焚書坑儒”呢四個字你點聽返來架?<==暴到邊個嘅醜呢?

引用:
原帖由 江湖灰盡頭2 於 2021-12-10 10:45 AM 發表

我上一個回應答左你拉,扮睇唔到?醜
我問你 : 如果耐就唔可以講,“焚書坑儒”呢四個字你點聽返來架?
你答 :講得好呀, 低端黃人用1989年嘅事情影映射今日嘅中國, 而你就用18 19世紀嘅醜聞映射今日嘅加拿大, 證明你同埋你身邊嘅低端藍人 ,其實同普遍嘅黃人思維以及能力其實冇乜太大嘅分別, 甚至更差

答左!!!???

引用:
原帖由 江湖灰盡頭2 於 2021-12-10 11:05 AM 發表

原來你既 能力真係低到咁,仲以為自己叻 。
我想請問返我幾時有話過舊就 唔講得, 但我唔會用太舊嘅事映射今日, 我講焚書坑儒但冇用嚟映射今日嘅中國, 但你居然用一個世紀之前嘅嘢 ,試圖反應映今日 加拿大既現況 ,咁你同班低端黃人日日講64有咩分別?
夠7未呀,到你解答下我嘅問題喇喎
一個世紀前嘅屠殺令"真加拿大人"變成少數, 白畜因而得益, 依家先可以大言不慚去抹黑中國, 咁重要嘅前因後果唔准提?
屠殺後一個世紀"真加拿大人"人口咁耐只能去到140萬, 白畜到底有冇反省過令人非常存疑! 維吾爾族人口則由2000年800萬增至現時1200萬, 兩個數字一拍埋就隊爆曬佢地D鬼話連篇啦!!! 白畜無法自圓其說就無恥到索性逃避現實.唔提下真加拿大歷史如何反影白畜嘅醜惡呀?
扮曬野去討論中國人權? 佢地連最低端嘅資格都冇呀.
歷史書係用來做咩㗎? 以史為鑒呀!!!! 白人嘅歷史臭過屎坑, 加拿大教會學校一條條原住民兒童骸骨早幾個月先出土, 大把衰野未展示俾世人睇, 咁快就想洗白過去, 仲要以誣陷中國嘅手段去洗白. 唔只要提仲要不斷地講, 講到D西奴啞口無言為止!!!!

引用:
原帖由 江湖灰盡頭2 於 2021-12-10 12:17 PM 發表

你可以講白畜黑歴史,但不接受人地講中國黑歴史? 國家稱你呢種人係低級紅,禍害比黃人更大。

順帶一提你口中既白畜深受中國人民愛戴,你睇下幾多內地人移民過去白畜國
你就理解力低嘞, 我一開始就問何以黃畜只提文革六四不講火燒人, 我自己都講文革六四點會唔俾人提呀? 但你提得六四就更舊嘅都應該可以提, 包括白畜黑歷史.
移民嘅人諗乜我唔知, 我亦絕對唔相信你真係知, 你我都冇資格代佢地說話.
況且佢地愛唔愛戴白畜都唔會洗白到白畜歷史, 白畜亦唔會因而可以理直氣壯去誣陷中國.
故意將話題轉去中國多人移民係冇用嘅, 你轉吖嘛冇問題我帶番你返來, 提番你: 最愛加拿大嘅應該係加拿大原住民, 佢地正因為依家道貌岸然嘅白畜無視人權肆意屠殺而幾乎滅絕, 而依班屠依家正面不紅氣不喘地去屈另一個國家冇人權

引用:
原帖由 史太夫 於 2021-12-10 01:25 AM 發表
死白皮豬殺人滅族屠殺原居民,將成個北美印第安人族羣殺到變少數民族,仲夠膽講人權呀?美狗加狗幾時攞條命出嚟還呀屌!
屠殺完仲整個感恩節去紀念被屠殺嘅恩人DKLM

引用:
原帖由 Samam 於 2021-12-10 05:44 AM 發表

道友多呢條pk,到時會係屋企睇北京冬奧衛星直播📡📺😁
加拿大係冬奧強國, 依家國家屎忽但運動員照去, 萬一成績唔理想班運動員怨死個政府

引用:
原帖由 江湖灰盡頭2 於 2021-12-10 04:03 PM 發表

咁你仲衰,人地黃人提64不提燒人關你咩事呢?係咪講一件事,要講埋其他所有相關事情,係既都好唔得閒姐。
最重要係你自己都做唔到唔好要求人地,你講左咁多白畜黑歴史你都唔會講下中國la

內地人移民就你我都不可代表佢地,香港人移就祟洋,黑暴。其實事實放係眼前,中國人愛西方有咩問題?
你岔到去大西洋都唔會洗白到白畜歷史,  白畜亦唔會因而可以理直氣壯去誣陷中國. 咩移民果完全與話題無關, 你搏命想岔過去不如你另外開個PO啦!!!
我有講中國呀, 中國被誣陷, 新疆講左兩年屁證據都冇, 但白畜嘅暴行就鐵證如山兼且未處理好自己嘅人權問題(Quebec教會學校童屍調查善後).
鐵證如山嘅事唔提唔講, 冇證冇據嘅就繼續血口噴人, 你竟然覺得幫住白畜講野?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]