• 瀏覽: 5,589
  • 回覆: 49
房屋供應緊張,政府每年更新長遠房屋需求推算目標。運輸及房屋局今日(8日)公布新一份《長遠房屋策略》周年進度報告,未來10...

做古蹟畀人參觀都好過咗嚟起公屋嘅其實都係

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 1208_00822_001.html

只會輪候時間越來越長

嘥氣 一日唔公私分流 將資助房屋政策改變
一日樓市都唔會有實質改變
起再多公屋都無用 大把方法可以避資產審查
家財千萬 都要生人霸死地 反正查到 大部分都係交富戶租金了事
居屋早幾年就有人講 抽到擺幾年再賣出去 就好似中六合彩
就算唔升 買果時都有折扣點都唔會蝕
總之 靠而家班特區人形廢物 香港人真係自求多福
等中央睇唔過眼 踢佢地屎忽先會郁

10年後仲有邊個記得政府的建屋目標呀,就算做唔到又如何,小市民可以做咩

引用:
原帖由 人造人21 於 2021-12-9 03:26 AM 發表
完全唔明白藍絲
點解唔合作配合
返上去大灣區
得把口愛國
香港屬於係大灣區!
黃絲應該移民先至啱數囉

夠唔夠新來港人士(全球)住呀!

對未來公屋興建數目是十分專業,特區政府數據,各大專業團體數據和解讀

有人柒到連香港係大灣區一部份都唔知

政府靠賣地作為主要收入之一,居屋還要參考周圍樓價...就知政府對樓價點睇啦

引用:
原帖由 人造人21 於 2021-12-9 03:26 AM 發表
完全唔明白藍絲
點解唔合作配合
返上去大灣區
得把口愛國
黃絲唔該醒少少啦   大灣區包括香港架

引用:
原帖由 bat_man 於 2021-12-8 08:19 PM 發表
房屋供應緊張,政府每年更新長遠房屋需求推算目標。運輸及房屋局今日(8日)公布新一份《長遠房屋策略》周年進度報告,未來10...

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211208/photo/bkn-20211208150201079-1208_00822_001_01b.jpg?20211208175011

做古蹟畀人參觀都好過咗嚟起公屋嘅其實都係

...
急吾來。

所有政策係針對鄉港人,要你地乜都冇,之後比2粒糖,係安慰劑!

引用:
完全唔明白藍絲
點解唔合作配合
返上去大灣區
得把口愛國
黃物體腦係咁上下應該200萬+1早點返歸祖家可惜這幾天又被祖家政府否決,睇下做門口狗做到冇利用價值即棄。

點解大家唔自己諗辦法上樓,點解乜都要靠政府?一百年前有公共房屋?香港人其實只要肯努力,不怕蝕底,再加小小腦根,上樓應該唔難,可惜香港人現在有腦根,但係唔肯努力,事事怕蝕底怕辛苦,咁點會成功!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]