• 瀏覽: 75,800
  • 回覆: 435
  • 追帖: 1
+12
這些邪耶教高層,唔掠水等幾時

ngo人工高是常識吧

引用:
原帖由 simonfdf 於 2021-12-8 12:38 PM 發表
無錯,做死基層果班,上面就。。。
永遠都係(政府式私人)

捐款就係俾呢班高層食晒

呢個世界,任何機構冇錢,都係不能運作的!至於係入面辦事既人,除了義工,都係需要人工嘅!對嗎?

聖公會是有錢的教會,教友每月奉獻應該都唔少,總幹事薪酬高不足為奇。聖公會旗下的社工,教師或護理人員人工都與公務員掛鈎,如果佢真係做到嘢幫到人,人工較高實無可厚非

大家不應戴有色眼鏡睇佢囉

聽講好似話死後仲可以安葬聖公會

不用出外面買山墳或骨灰庵!!!

老美啲錢任印有乜所謂

引用:
原帖由 令狐椒 於 2021-12-8 12:07 PM 發表
一早就知.

所以已經n年冇捐錢俾慈善機構.
X 2

人工高事少,最敝係做通過人際關係及網絡去做洗腦及反政治洗腦或做抗議活動

一早已講明 非牟利機構 = 非常牟利機構

一早冇再捐

引用:
原帖由 令狐椒 於 2021-12-8 12:07 PM 發表
一早就知.

我都係

捐一百,都無$10落在真正有需要之窮人

引用:
一早就知.

我都係,根本捐錢好大部分只係去左行政管理,只有小部分真係用到

引用:
原帖由 奶露神街 於 2021-12-8 12:04 PM 發表
已完成改革檢討的一筆過撥款津助制度,成效有待觀望,業界及公眾亦不乏批評聲音,憂慮舊患依舊,包括社福機構高層「自肥」情況。《香港01》翻查列載於社署合逾80份非政府機構「最高三層職員薪酬檢討報告」,發現聖公會福利協會總幹事李正儀連續3年蟬聯「打工皇帝」寶座,雖然去年總人工跟隨港府「凍薪」,按年維持312萬元,但仍冠絕社褔界,且大幅拋離相若規模機構高層,更與社署助理署長薪酬水平睇齊。
此外,有關數據 ...
她自己到底拿了政府多少補貼福利?拿了公眾多少捐款?政府請速查

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]