• 瀏覽: 44,231
  • 回覆: 232
  • 追帖: 1
+5
引用:
原帖由 石子宏 於 2021-12-8 10:19 AM 發表
《香港01》接獲消息,中國恒大集團(3333)去年聖誕及今年中秋,將價值3,000多元的五星級酒店果籃,送到兩名入境處層的住所門口。二人分別為入境處

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211208/545051272332447744572316.jpeg/wyVH9iWMXFLQca4Utlex9qpgIhBUTwPk2Ebyz9hG8s8

...
01大L鑊,好快會被查封。

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2021-12-10 05:53 PM 發表

我而家同你講就係貪污罪不成立 至公於公務員守則 就唔係上法庭講 係內部處理 我同你都唔知 炒唔炒得唔到你話事 前廉政專員都講 睇下佢哋有幾相熟 有冇回禮 如果大家都係幾天禮尚往來嘅 就正常得多 只係收人哋嘅 冇回禮嘅 問題當然大啲
又何必死撐幫D犯例既公務員吖,唉!習大大正反貪腐,不要跟車太貼呀

引用:
原帖由 4ichicken 於 2021-12-10 06:28 PM 發表

又何必死撐幫D犯例既公務員吖,唉!習大大正反貪腐,不要跟車太貼呀
係你喺度死要入罪 貪污罪根本就唔可能成立 指公務員守則 就唔係你話事 講得仲唔夠清楚呀

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2021-12-10 06:33 PM 發表

係你喺度死要入罪 貪污罪根本就唔可能成立 指公務員守則 就唔係你話事 講得仲唔夠清楚呀
好心提下你吾好跟車太貼,上面好可能要打殘e兩條友,同恒大行得太貼冇好結果

引用:
原帖由 4ichicken 於 2021-12-10 07:04 PM 發表

好心提下你吾好跟車太貼,上面好可能要打殘e兩條友,同恒大行得太貼冇好結果
乜嘢意思 如果查到佢犯法 當然要檢控 何來跟車太貼 但係都冇證據嘅時候 就判定有罪 知乎就唔係好正確

一般公務員無申報已經出事,大陸好興果籃裏面有其他嘢,不過01拍到晒就有古怪,以01紅底背景出手,係咪又係權力鬥爭,蔡蛇翻版

引用:
原帖由 ming18hk 於 2021-12-10 10:52 PM 發表
一般公務員無申報已經出事,大陸好興果籃裏面有其他嘢,不過01拍到晒就有古怪,以01紅底背景出手,係咪又係權力鬥爭,蔡蛇翻版
涉及恆大就G乜事,ICAC 收左皮?

呢單嘢而家個進度去到邊度呀?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]