• 瀏覽: 11,477
  • 回覆: 21
美國傳媒周一(6日)公開俄羅斯接壤烏克蘭東部邊境的最新衞星圖片,可見俄軍持續在該區屯兵。在美俄視像峰會前夕,美國官員放風警告一旦俄羅斯入侵烏克蘭,華府將增兵到東歐的北約成員國,確保美國盟友安.......

全文:https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intn ... 1207_00992_001.html

我看美國完全不敢與俄羅斯硬撼,極其量只不過一如往昔,在東歐做三兩場軍演就走。

製造借口成機進軍東歐

美軍咁廢, 梗係唔夠膽介入啦.

掦言增兵? 我估都係口水戰⋯⋯講下就算!

引用:
原帖由 異域富有更新 於 2021-12-7 07:59 PM 發表
掦言增兵? 我估都係口水戰⋯⋯講下就算!
本人認為美國不要插手(不加入戰局)。。。

世界和平,天下太平

引用:
原帖由 深水埗街坊70777 於 2021-12-7 08:21 PM 發表
以美軍現在的實力,能避免直接參戰,就一定盡力避免,否則低牌保不住。
yes

鹵味話過保護盟友嘅承諾堅如磐石喎!

會唔會又要睇下對手係邊個先呢?

只會打小國的大國

北韓都唔敢打會打俄仔?

引用:
原帖由 simon_mme 於 2021-12-8 07:41 AM 發表
北韓都唔敢打會打俄仔?
打北韓, 重演韓戰? 不過中俄陸軍太強, 防空也強。 根本不可能好似對小國咁用空炸開路比陸軍推進。 絕招都無用, 憑咩打北韓?

又係得把口, 最多咪派多少少人去睇場, 但係唔幫手 

引用:
原帖由 treo000 於 2021-12-8 11:25 AM 發表

打北韓, 重演韓戰? 不過中俄陸軍太強, 防空也強。 根本不可能好似對小國咁用空炸開路比陸軍推進。 絕招都無用, 憑咩打北韓?
打陸戰老美連當年既中國都打唔贏,更莫講今天既中俄

引用:
原帖由 自脫胸圍屈.非禮 於 2021-12-7 08:28 PM 發表
鹵味話過保護盟友嘅承諾堅如磐石喎!

會唔會又要睇下對手係邊個先呢?
保護盟友的錢到佢手就真

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-12-7 06:52 PM 發表
美國傳媒周一(6日)公開俄羅斯接壤烏克蘭東部邊境的最新衞星圖片,可見俄軍持續在該區屯兵。在美俄視像峰會前夕,美國官員放風警告一旦俄羅斯入侵烏克蘭,華府將增兵到東歐的北約成員國,確保美國盟友安.......

全文:https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20211207/mobile/bkn-20211207112614946-1207_00992_001.html
講到尾又係出殺手鐧,必殺技係制裁吧!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]