• 瀏覽: 31,217
  • 回覆: 7
+8
47名攬炒政棍因非法「35+初選」案,被控「串謀顛覆國家政權罪」,其中被還柙5個月的前「醫管局員工陣線」主席余慧明,七月底獲保釋後一直潛水,早兩日佢終於蒲頭,更新其社交平台喇。佢話,之前9月上庭前已經開定咗個patreon(眾籌會籍),萬一不幸地要再入返去,都希望有個小小嘅經濟支持畀屋企同主子咁話。

黑暴政棍手法一樣,又要呃臮籌,其實收黑金

新聞來源連結:
https://www.dotdotnews.com/a/202112/07/AP61af06e1e4b09c38ffe96948.html

慎思守法 遠離暴行
萬般帶不走 唯有業隨身
引用:
原帖由 Chobis 於 2021-12-7 04:36 PM 發表
醫管局有冇炒佢?
涉違國安法被捕 醫護工會主席余慧明遭醫管局停職

9月約滿

引用:
原帖由 judylam651 於 2021-12-7 04:44 PM 發表

咦佢和志全有得保釋當時咪盛傳出篤灰之說 ? 照計唔洗再坐囉喎...............

保釋出來但案件明年二月開審

引用:
原帖由 金澤台 於 2021-12-7 06:16 PM 發表
諗住搞完醫護罷工,
抹黑大陸唱衰政府出賣病人……
出咗名就去選議員,
選到就名成利就衣食無憂平步青雲,
結果惡人有惡報越嚟越折墮,
自己攞嚟。
師兄睇通透

引用:
原帖由 simonfdf 於 2021-12-7 06:32 PM 發表
代表醫護界真係笑話

睇網友回復,似乎對佢毫不客氣

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2021-12-7 08:42 PM 發表

開得呢啲戶口,仲要講埋眾籌,即係叫背後嘅主子俾黑金囉。
根本呢啲咁嘅戶口就係最方便歐美嗰啲政府俾黑金呢類專門為歐美國家出賣自己國家民族嘅敗類,話就當然話係眾籌啦,邊個人科水又邊個知呀。就好似好多所謂嘅NGO一樣,話就話係非政府組織,實則咪又係由政府出資俾佢地運作。向外宣稱係NGO,其實已經係此地無銀三百兩啦。
無錯!國安要深查所有政棍臮籌資金來源

引用:
原帖由 lai-ken 於 2021-12-8 01:23 PM 發表

已經冇利用價值嘅,黑金金主唔會再理。不過佢只要呃到幾萬個小黃人每人俾一百幾十佢咁已經好好。啱啱有單case判咗,條友TG開channel有成八萬人follow,俾佢坤到一百六十幾萬,就算坐完出一都好過好多打工仔。
33歲被告蕭張龍原被控共10罪,包括煽惑暴動罪、3 項煽惑縱火罪、3項煽惑公眾妨擾、煽惑他人有意圖而傷人、煽惑他人施用毒藥或殘害性物品,以及洗黑錢罪。蕭早前於區域法院承認首九罪,亦不反對控方申請充公他在涉案期間收到逾164萬元存款,控方遂同意不繼續檢控洗黑錢罪。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]