• 瀏覽: 30,281
  • 回覆: 172
  • 追帖: 1
+3
引用:
原帖由 果個大大名車 於 2021-12-7 01:30 PM 發表
潘媽收唔到指示要出黎講野?仲有無糧支?
記得嗌佢呀上嚟攞埋份稿,同攞埋嗰期,

引用:
原帖由 枯燥無味 於 2021-12-7 02:53 PM 發表

呢個係台灣省人,陳同佳係香港人,兩者有分別
唔通台灣法律有分台灣人同外國人唔同處理方法呀?

引用:
原帖由 sure@win 於 2021-12-7 12:50 PM 發表
國台辦發言人馬曉光表示,廈門市公安機關決定將新北市槍殺案的疑犯,遣返台灣。 男疑犯在台灣新北市犯案後,上月22日乘飛機抵達夏門,並接受防疫集中隔離。馬曉光表示,廈門市公安機關獲悉後,立即開展調查。經訊問,疑犯對在新北市槍殺一名男子供認不諱。為打擊暴力犯罪,保障兩岸人民生命財產安全,維護兩岸交流秩序,...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1623140_1_L_20211207124322.jpg
咁樣都可以送番台灣審,香港果個陳同佳,特衰9官話唔得。。

引用:
原帖由 理+誠 於 2021-12-7 12:59 PM 發表
呆灣會唔會拒收?
唔係話要兩邊政府洽商先會畀佢去呆灣咩?
Sorry 搞錯咗,原來唔畀去嗰個係陳同佳啫。
台灣政府算係咩,夠證據我地直接判佢死刑都得

不過中國係依法辦事既國家,唔會政治行先

台仔米L收呀

引用:
原帖由 香港地盤佬 於 2021-12-7 12:54 PM 發表
之前話著草去左大陸果個post我都預言左啦,只要台灣當局下命令要佢交人,大陸係冇可能反抗台灣既命令
台灣咁巴閉,就唔駛高價買二手過期軍火啦

大國風範

引用:
原帖由 理+誠 於 2021-12-7 02:17 PM 發表

中國政策一向都唔會包藏罪犯,一定遣返。
所以條呆灣佬真係白癡,居然走去大陸。
冇錯,去香港咩冇事囉

提示: 違規內容已被屏蔽
台灣再吠吠哄~
直接用轟炸機空投個犯去台北

安排陳同佳坐同一班機

死件呆灣人點同佳仔條女比....
話左雙標架啦 

今次好玩了,交個波比台灣百姓. 睇睇民意如何.
不過都係雙刃劍,分分鐘大陸會對台胞們的意願大失所望. 到時就更加堅定了動武的企圖.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]