• 瀏覽: 25,312
  • 回覆: 9
  • 追帖: 1
+5
引用:
樓主反駁,「即刻話如果你寫成個鐘,係咪要成條村人等你成個鐘呀?」。
呢樣啱喎,自己未填好未準備好,仲想死人霸生地咁唔俾其他 ready 既人進入用餐

正 PK

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-12-7 10:54 AM 發表
掃得快好世界
要保住私隱喎,梗係要犧牲下

反正曱甴詩抱怨「蒼白得只剩下速度」,咁喺門口慢慢填慢慢等咪啱啲曱甴仔囉

引用:
原帖由 pp49pp 於 2021-12-7 03:08 PM 發表

填紙仔嘅都係低等人種。
有人唔做去做曱甴

引用:
原帖由 波濤性感的羊 於 2021-12-7 04:15 PM 發表
最可笑係成日見到曱甴黃畜填紙仔幫襯美心集團
佢地都好鍾意食元氣丼丼足千兩

引用:
原帖由 深藍001 於 2021-12-8 09:17 AM 發表

打橫講。
排隊入餐廳,輪到佢就應該到佢。填紙仔,掃安心都要等埋佢。

你去超市買嘢,排隊俾錢。前面一個俾現金,你掃8達通,可唔可以打尖俾錢先?
你不要打橫黎講啊!

入餐廳食野唔同俾錢喎,你入到金見門都係有位就坐啦,有位你會讓俾你前面嗰位??

引用:
原帖由 深藍001 於 2021-12-8 06:06 PM 發表

先到先得,你後來點俾先到者座位。
排住隊入場。大陸人,新社會新思想才會衝啊!殺啊!三秒鐘奪位。
所謂先到咪就係邊個到張檯邊個先

而家用安心既後發先至,我又覺得符合先到先得喎

都係嗰句,未完成個手續根本無資格入去坐,人地付出左 download app 掃碼既努力當然有好報,叫班曱甴仔慢慢罰抄啦

引用:
原帖由 深藍001 於 2021-12-8 06:08 PM 發表
大6人做法,門口排緊隊,入超市,上巴士,門一打開,就衝啊!殺啊!搶先入位。
你不要打橫黎講啊!

入餐廳食野唔同俾錢喎,你入到金拱門都係有位就坐啦,唔通有位你會讓俾早你入門口嗰位啊!?

唔通搭車,排你前面條友未坐,你就要等佢搵左位你先敢坐低啊!?

引用:
原帖由 深藍001 於 2021-12-8 06:14 PM 發表

大6做法,入餐廳都要衝,荒死蝕底。
點解唔可以文明啲,等前面一個入場再輪到自己。
無人好似你咁小器成日諗賺蝕

人地文明咁掃碼入內享用膳食,你班曱甴仔喺度填紙仔唔夠人快就發難,勁 pk,又唔文明

引用:
原帖由 深藍001 於 2021-12-8 06:20 PM 發表

你的智商有問題。
麥記早到者已坐低,你後來者點讓位俾人。你入到麥記,對著班早到坐住的人講,“我好人,讓位俾你哋早到者”,人哋當你係傻嘅。
早到唔一定會「已坐低」喎,可能兜個圈揀位,隨時後入既坐低先,你既生活經驗好有問題

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2021-12-8 06:22 PM 發表
阻住地球轉。低死架禍
又唔阻既,邊個完成手續先咪邊個入去先到先得坐低囉

係啲曱甴仔又唔肯付出下戴 app 掃碼,又想打尖,打唔成就喺度嘈啫,但社會規則唔會為佢地改變囉

主題標籤 #安心出行
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]