• 瀏覽: 3,711
  • 回覆: 38
【本報訊】曱甴屋停不了!近日多區公屋單位驚現「曱甴屋」,衞生情況令人關注。其中,大埔富亨邨亨隆樓高層一個已出售租置單位亦「小強」為患,日前有滅蟲公司義務到場「清屋」,數百計的曱甴頓時屍橫遍野,場面非常惡心!有跟進事件的區議員表示,昨日再有義工到涉事單位協助戶主清理雜物,共檢走超過20大桶垃圾。

垃圾清理完又可以執過又可繼續養曱甴

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/content/要聞港聞/odn-20211207-1207_00176_222/清理富亨邨曱甴屋--執走逾20大桶垃圾

私人物業又關政府事, 幾時會同我執下間屋.
仲有幾百萬間排緊隊

引用:
原帖由 max3350 於 2021-12-7 08:59 AM 發表
仲有幾百萬間排緊隊
有滅蟲公司義務到場「清屋」

竟然冇老鼠!?

房署食環罪責

引用:
原帖由 得閒看看 於 2021-12-7 07:01 PM 發表
竟然冇老鼠!?
老鼠見到咁盛大場面,都掉頭走啦。否則死無全屍!

怎樣跟進日後情況,確保有關住戶不再屯積垃圾才是最困難的事,如果當事人不改變這個陋習,問題將不會得到解決

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2021-12-7 08:10 PM 發表
怎樣跟進日後情況,確保有關住戶不再屯積垃圾才是最困難的事,如果當事人不改變這個陋習,問題將不會得到解決
呢啲人既行為, 其實有精神病, 入青山囚禁吧啦!

愚港咪一間巨型曱甴屋囉

引用:
原帖由 max3350 於 2021-12-7 08:59 AM 發表
仲有幾百萬間排緊隊
影響隔離左右就關事啦!

曱甴關注組

香港有無曱甴關注組?
曱甴, 唔通無生存既權利?

野豬被殺, 有關注組為佢哋發聲.
曱甴被殺, 無關注組為佢哋發聲?

點解唔幫曱甴絕育先?

無問責係咁,無扣分,誰大誰惡

跟進事件的物體有冇為手足默哀,過后手足肯定重來它們生命力超強。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]