• 瀏覽: 4,222
  • 回覆: 41

黃大仙慈正邨凌晨發生傷人案,一名23歲女子疑遭母親用刀襲擊,腹部受傷,昏迷送院救治。案件列傷人案處理,交由黃大仙警區刑事調查隊第四隊跟進。

事發在凌晨3時許,警方接報慈正邨正和樓有鄰居聽到一個單位內傳出呼救聲,警員及救護員到場,發現一名女傷者腹部受昏迷,被送伊利沙伯醫院搶救。傷者的46歲母親涉嫌傷人被捕,警方相信被捕疑犯在屋內持刀施襲,她事後亦被送院檢查。

真係生舊叉燒當叉燒咁切

新聞來源連結:
https://www.am730.com.hk/news/新聞/慈正邨23歲女疑遭母親揮刀刺腹-昏迷送院-295924

係咪因為阿囡偷嗒左爹哋?

世上只有媽媽好。

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-12-6 12:20 PM 發表
呢D老母可以同佢脫離關係
普遍係成年兒女傷害雙親,較少雙親傷害成年兒女,相信可能有原因!

係咪精神病發作呀

莫非係曱甴妹,定天使?所以佢老母要大義滅親?

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-12-6 12:20 PM 發表
呢D老母可以同佢脫離關係
最怕無機會個老母有情緒病無仇報

其實你留意下附近既人,會發覺好鬼多家庭問題或精神病人。。香港系物慾社會,你控制得唔好,其實系香港生活系幾苦悶,錢唔系無,但多數人都喜歡比較。比得多,人都癲

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2021-12-6 12:20 PM 發表
係咪因為阿囡偷嗒左爹哋?
如果係偷食老豆就無事啦, 可能係偷食佢老母條仔.

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2021-12-6 01:00 PM 發表
係咪精神病發作呀
物都有可能.

引用:
原帖由 奶露神街 於 2021-12-6 12:18 PM 發表

黃大仙慈正邨凌晨發生傷人案,一名23歲女子疑遭母親用刀襲擊,腹部受傷,昏迷送院救治。案件列傷人案處理,交由黃大仙警區刑事調查隊第四隊跟進。

事發在凌晨3時許,警方接報慈正邨正和樓有鄰居聽到一個單位內傳出呼救聲,警員及救護員到場,發現一名女傷者腹部受昏迷,被送伊利沙伯醫院搶救。傷者的46歲母親涉嫌傷人被捕,警方相信被捕疑犯在屋內持刀施襲,她事後亦被送院檢查。

https://d2e7nuz2r6mjca.cloudfront.net/2021/12/1638757754_oI-1280w.jpg
世上只有媽媽好?

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-12-6 01:45 PM 發表
其實你留意下附近既人,會發覺好鬼多家庭問題或精神病人。。香港系物慾社會,你控制得唔好,其實系香港生活系幾苦悶,錢唔系無,但多數人都喜歡比較。比得多,人都癲
困獸鬥

可能個女跟佬走 老母叫極唔聽  而家黑暴洗哂年輕人嘅腦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]