• 瀏覽: 5,139
  • 回覆: 40
+2
有啲外傭都不知幾嘆為嘆!!!一嚟左幾日就話乜都唔識Hea做,博炒!!炒佢仲要俾機票錢,轉過頭又去另一個度做~~~

引用:
原帖由 追憶之詩 於 2021-12-6 01:07 PM 發表

白人同黑人呢
香港仁宇宙最文明
香港仁自大狂世界第一
香港仁狗眼看人低銀河系至極

引用:
原帖由 明日純情的馬 於 2021-12-6 12:18 PM 發表
因虐待女印傭Erwiana而被判囚6年的女僱主羅允彤,早前自行入稟向法院申請破產。案件今(6日)在高等法院處理,聆案官頒令羅允彤破產。女印傭Erwiana

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211206/544487227200114688635482.jpeg/cjfVRSNG85SSi7sLNZtjs0ZC8pSypbmfWm_o81pv6P ...
你唔好咁偏激,睇事情應該要客觀

引用:
原帖由 明日純情的馬 於 2021-12-6 12:44 PM 發表

明屈啦
林子健都自殘老屈啦。
為左一千幾百,大把印妹去老蘭, 灣仔, Soho接客啦。
為左數百萬計賠款,有冇做唔出呀?
唔敢話全部老屈,但整件事組合絕大部分係老作,好似傷勢肯定唔係顧主做成咁嚴重。

Well done, 這個印傭太貪心!

引用:
原帖由 中國香港001 於 2021-12-6 02:07 PM 發表

唔敢話全部老屈,但整件事組合絕大部分係老作,好似傷勢肯定唔係顧主做成咁嚴重。
正解
總之就係黑吃黑

引用:
原帖由 Vanillaq_L 於 2021-12-6 02:02 PM 發表

有啲外傭都不知幾嘆為嘆!!!一嚟左幾日就話乜都唔識Hea做,博炒!!炒佢仲要俾機票錢,轉過頭又去另一個度做~~~
有工會敎路

引用:
原帖由 productdesigner 於 2021-12-6 12:54 PM 發表

大把呢啲case喎!工廈石棺案,殺6歲女案
仲有支解老豆老母呢。

引用:
原帖由 中國香港001 於 2021-12-6 02:07 PM 發表

會唔會?佢啲傷勢要上法庭,有法醫驗傷有晒記錄

屈錢失敗

破產又如何?係咪d賠償就可以走數呢?
我就記得佢老公話借咗錢比佢,所以層樓賣咗之後,d錢就還晒比個老公,所以就話冇錢賠比兩個女傭咁啫!
破產咗之後,會唔會同個老公係返埋一齊,就唔知道喇,不竟,香港人好識得縮骨!

真係抵死

引用:
原帖由 sylim 於 2021-12-6 03:45 PM 發表
屈錢失敗
一拍兩散。

引用:
原帖由 發財埋便 於 2021-12-6 03:59 PM 發表

一拍兩散。
兩個都唔係人 各自已經受到懲罰 想屈錢翻老家退休 叫佢死咗條心啦

引用:
原帖由 chilawytk 於 2021-12-6 12:38 PM 發表

但無論如何她都不應該打人。
一言不合就打?
當今世上只有兩種人是這樣:
1. 大陸人
2. 曱甴
照你咁講,你已經比生活在香港的大陸人打死左幾次了。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]