• 瀏覽: 20,127
  • 回覆: 168
+5
引用:
原帖由 thanks橋 於 2021-12-6 10:40 AM 發表
【記者陳曉雋報道】東方傳媒機構(下稱東方)日前多次報道,將軍澳景林邨景桃樓中層單位被爆出有驚嚇「曱甴屋」後,事件再有新進展,房屋署除了前往涉事單位清潔,及按屋邨管理扣分制扣分等「補鑊」安排外,近日亦與購入該「曱甴屋」隔鄰租置屋回收單位的準業主聯絡,商討後續安排,包括提供取消買賣合約而不用「殺訂」,或延遲交樓15天的安排等;惟準業主不表認同,反建議遷走曱甴屋住戶。房屋署職員未有即時拒絕,並表示將於本 ...
唔係話,就算私樓, 影響到公供衛生, 政府可以充公架咩

淨曱甴我唔信囉, 成條生物鏈係到啦

引用:
原帖由 AKB-48 於 2021-12-6 05:37 PM 發表

正苦部門一向最叻我推你你推我
我自己經驗, 有d太極高手, 有d有heart 既
有位區議員,我問登記消廢卷,唔出聲返我白眼喎

啊姐我點選你呀,最後個助理返而幫手

佢條後生它日去選,我先支持你個黨

引用:
原帖由 真灰大樹 於 2021-12-6 09:38 PM 發表

D正苦官員個個都一味收人工個個諗住賺夠等退休架啦

引用:
原帖由 真灰大樹 於 2021-12-6 09:38 PM 發表

佢覺得你問消費券冇肉了佢智慧

引用:
原帖由 AKB-48 於 2021-12-6 10:08 PM 發表

佢覺得你問消費券冇肉了佢智慧
消廢卷新野黎, 又要攪電子支付

唔識用好奇呀, 個安心出行, 我都係時得時唔得

後黎街時個臨時員工,返而有heart 過圖書館長工

叫我去d無返光位再試

咁唔helpful 選民會記係心既

引用:
原帖由 真灰大樹 於 2021-12-6 10:12 PM 發表

消廢卷新野黎, 又要攪電子支付

唔識用好奇呀, 個安心出行, 我都係時得時唔得

後黎街時個臨時員工,返而有heart 過圖書館長工

叫我去d無返光位再試

咁唔helpful 選民會記係心既
咁係邊個先?你一開名我保證佢一定選唔到但係只係你一個唔選佢係冇用㗎

引用:
原帖由 AKB-48 於 2021-12-6 10:13 PM 發表

咁係邊個先?你一開名我保證佢一定選唔到但係只係你一個唔選佢係冇用㗎
佢個黨近幾界揾左好多靚女,有個之當選左

10問9唔識, 又幾萬個月, 咩都答你我要問專家, 轉介當局
留電話貴姓!

reception 既才料, 唔係個黨係建制派, 啊水會選佢咩

野豬都有關注組,點解曱甴無關注組出黎嘈嘈閉,大量曱甴被滅蟲公司大屠殺,無關注組去理。

引用:
原帖由 真灰大樹 於 2021-12-6 10:18 PM 發表

佢個黨近幾界揾左好多靚女,有個之當選左

10問9唔識, 又幾萬個月, 咩都答你我要問專家, 轉介當局
留電話貴姓!

reception 既才料, 唔係個黨係建制派, 啊水會選佢咩
易過選港姐

引用:
原帖由 秋落 於 2021-12-6 11:39 AM 發表

你以為私樓好高尚?垃圾屋一樣甘多,養狗的狗味隔幾層都嗅到。
咁又冇咁誇張邊有狗味幾層聞度,就算隔離都未必聞度啦

引用:
原帖由 fathoz 於 2021-12-6 10:42 AM 發表
房處, 食環, 真係香港政府頭兩大廢柴集中營
非常中肯
政府浪費公帑養廢人
不過上樑都唔正

引用:
原帖由 vvoy 於 2021-12-6 12:39 PM 發表

黑旋風
夠晒威
去到一屋成萬隻用殺蟲水就都未必咁有效。可能要俾錢請專家滅蟲。

引用:
原帖由 幪面超人 於 2021-12-6 05:06 PM 發表
抄晒房署啲人啦!
座公屋無清潔工,點解到成萬甲由無報食環及報警?失職?

引用:
原帖由 thanks橋 於 2021-12-6 10:40 AM 發表
【記者陳曉雋報道】東方傳媒機構(下稱東方)日前多次報道,將軍澳景林邨景桃樓中層單位被爆出有驚嚇「曱甴屋」後,事件再有新進展,房屋署除了前往涉事單位清潔,及按屋邨管理扣分制扣分等「補鑊」安排外,近日亦與購入該「曱甴屋」隔鄰租置屋回收單位的準業主聯絡,商討後續安排,包括提供取消買賣合約而不用「殺訂」,或延遲交樓15天的安排等;惟準業主不表認同,反建議遷走曱甴屋住戶。房屋署職員未有即時拒絕,並表示將於本 ...
啊叔老婆自殺, 兩個女唔攪分戶, 直情除消戶籍走
啊叔都唔係咩好野既人

個所謂知情人仕,人地個老婆bye左 20年+
兩個女無聯絡20年, 又話個女打啊爸

咁清楚,夾得時間咁啱,接受訪問
又知個妹買野佢唔食, 去執垃圾

妹夫以外,重有邊個呀

房屋署

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]