• 瀏覽: 20,128
  • 回覆: 168
+5
電視播出街,先做嘢,星爺話齋正9官

引用:
原帖由 k514 於 2021-12-6 12:15 PM 發表

如果你隔離有間曱甴屋,你想唔想佢搬走
想,同有無權係兩件事

引用:
原帖由 yiz987654321 於 2021-12-6 01:16 PM 發表
除咗房屋署,食環處都好有問題啦,咁大間曱甴屋可以唔理
關食環乜事呀?

引用:
原帖由 笑1笑 於 2021-12-6 02:21 PM 發表

好似買左,私人物業點收返?
租 or 買 ...

引用:
原帖由 .愛心大使 於 2021-12-6 01:51 PM 發表
搞國安法就乜鳩都得一去到民生就你死你賤
你好想殺晒你啲同類咩?死曱甴

房署咁好死

好多呢D人架......每層大廈更有一個

引用:
原帖由 秋落 於 2021-12-6 11:39 發表

你以為私樓好高尚?垃圾屋一樣甘多,養狗的狗味隔幾層都嗅到。
咁大件事 !? 報東張西望啦

勁多曱甴,勁過垃圾站

引用:
原帖由 Opencase123 於 2021-12-6 12:29 PM 發表

停止買賣合約,唔殺訂,住戶快快重新交表排番公屋。
可能又要等十年八年

可能要踢十踢先喐一喐!

房署食環咁多人!你唔做佢又唔理!等一下又話唔關我事!
佢地每次都要攪大件事先肯處理!唉………………

引用:
原帖由 thanks橋 於 2021-12-6 10:40 AM 發表
【記者陳曉雋報道】東方傳媒機構(下稱東方)日前多次報道,將軍澳景林邨景桃樓中層單位被爆出有驚嚇「曱甴屋」後,事件再有新進展,房屋署除了前往涉事單位清潔,及按屋邨管理扣分制扣分等「補鑊」安排外,近日亦與購入該「曱甴屋」隔鄰租置屋回收單位的準業主聯絡,商討後續安排,包括提供取消買賣合約而不用「殺訂」,或延遲交樓15天的安排等;惟準業主不表認同,反建議遷走曱甴屋住戶。房屋署職員未有即時拒絕,並表示將於本 ...
港英年代政策……render no one homeless,收返呢間屋,咪又係要搬佢去另一間,唔搬又有社工出頭,到時報紙又可能有另一篇報導

攪到咁大,先有反應,業主算好彩了。。。好多同類都冇人理

仆x 總於肯做野啦 d 鄰居真系好慘架!

引用:
原帖由 ibm1 於 2021-12-6 11:37 AM 發表
好多人向東張西望求救... 
搞到晚晚都揀曱甴屋... 
內地人都睇東張架,睇到香港環境咁差都 O 晒咀,大陸仲好過佢!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]