• 瀏覽: 20,123
  • 回覆: 168
+5
引用:
原帖由 acacac 於 2021-12-6 02:02 PM 發表

最憎果的懶有愛心
養狗周街屙屎又唔執
一早應埋伏
一見即告佢地

如果住戶係業主,係咪可趕走?

引用:
原帖由 hermanqk 於 2021-12-6 11:15 AM 發表
房署應該根據現行條例
收回「曱甴屋」單位
才能徹底解決問題
繼續縱容「曱甴屋」住戶
問題只會持續落去 ...   
好似買左,私人物業點收返?

引用:
原帖由 k514 於 2021-12-6 01:39 PM 發表

如果你隔離有人養曱甴,千期唔好趕佢走
條白痴自己買樓唔去視察環境,而家人地房署都比你取消交易啦,佢又唔取消反而要人搬走?搬去邊都有人受害囉,總之唔好係自己隔離就得?

引用:
原帖由 fathoz 於 2021-12-6 10:42 AM 發表
房處, 食環, 真係香港政府頭兩大廢柴集中營
廢到無人有,個個都係大食懶

引用:
原帖由 晚間冰凍的樓奴 於 2021-12-6 02:31 PM 發表

條白痴自己買樓唔去視察環境,而家人地房署都比你取消交易啦,佢又唔取消反而要人搬走?搬去邊都有人受害囉,總之唔好係自己隔離就得?
其實依十幾年,D隔離鄰舍點過,真係恐怖

遷走去第二度, 咪又係害另一班人

引用:
原帖由 cpfatpang 於 2021-12-6 12:55 發表

同意!但點解無人報導私樓!?
因為影響樓價!所以更過份都無人敢出聲
私樓租戶一樣可以投訴,一樣可以東張西望。

房署 應該 趁班泛民議員福晒佳,就踢走個曱甴屋主啦,否則若果泛民議員在,真係想踢都難呀,班泛民議員實鋤房署「擾民」呀,竟然趕「基層市民」走去瞓街!

引用:
原帖由 fathoz 於 2021-12-6 10:42 AM 發表
好多部門都係咁,變咗文化

引用:
香港嘅公務員仲有好多尸位素餐嘅7頭

咁都有得退訂金。。真比窮人最惡

無理由唔扣分同趕佢走。否則無人守規矩。

引用:
原帖由 叫我馬神 於 2021-12-6 11:27 AM 發表

阿恥真的是廢中之廢!昨天早上經過中環,我以為去了“賓墟”
同一件事,如果香港人咁樣做,晨早收左告票了!係菲律賓人先可以咁樣長期無視法紀又不被拉

我真係想問下林鄭同陳肇始,菲律賓人係米有豁免,唔洗守法?口罩令同限聚令只係針對香港人?

政府部門固之然有責任,但唔好講到問題製造者乜都唔關事咁,最好將呢d人拉去集中營由得佢地自生自滅唔好留係社區獻世。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]