• 瀏覽: 20,125
  • 回覆: 168
+5
之前中聯辦叫政府跟進的投訴個案有成五千單,你話幾厲害

遷走曱甴屋住戶
問題就會解決嗎 ?
又害左其他人  

引用:
原帖由 fathoz 於 2021-12-6 10:42 AM 發表
房處, 食環, 真係香港政府頭兩大廢柴集中營
從另一角度看, 這兩部門充滿了"筍工",
此外, 不要數漏屋宇署!

引用:
原帖由 vvoy 於 2021-12-6 11:50 AM 發表
遷走曱甴屋住戶
問題就會解決嗎 ?
又害左其他人  
笑罵由他笑罵, 好官我自為之.
Blow! Blow!

莫講公屋,香港無公德嘅人跌個花盤都掟到幾個
什麼曱甴屋,老鼠屋,垃圾屋當然特別誇張
但無線東張西望成日食飯前時間前後播完過兩日又播
同樣討厭及令人反胃,所以我已不再看這節目
要播,咪集中喺一個專題節目去全面咁了解同跟蹤
又睇吓幾多人想睇尼啲噁心內容?

引用:
原帖由 fathoz 於 2021-12-6 10:42 AM 發表
香港政府未計

香港真係好多呢類怪人。

成日講曱甴王,依條友先至當之無愧

引用:
以前可以狩獵野豬,但有某啲人幫助
依家人道解決出市區咬人嘅野豬都有問題

以前遣返法殺人犯,個個都拍爛手掌,但有某啲人幫助
依家連立法例都冇可能

以前公屋唔準養狗,但有某啲人幫助依家公屋居民有養寵物自由

引用:
原帖由 tomymt 於 2021-12-6 11:30 AM 發表
依家D公屋有些人真恐怖!正一垃圾屋!有養曱甴、儲垃圾、聲浪騷擾、傻佬都有!屋又爛!
乜住私樓冇傻佬咩

引用:
原帖由 phqm 於 2021-12-6 11:47 AM 發表
樓都未睇就已經俾定裝修費,真係唔明係咩操作.....另外要曱甴住戶搬走即係害其他人姐。
如果你隔離有間曱甴屋,你想唔想佢搬走

咁多曱甴 點住 果d一定唔驚人 訓左教實爬落身到

引用:
原帖由 thanks橋 於 2021-12-6 10:40 AM 發表
【記者陳曉雋報道】東方傳媒機構(下稱東方)日前多次報道,將軍澳景林邨景桃樓中層單位被爆出有驚嚇「曱甴屋」後,事件再有新進展,房屋署除了前往涉事單位清潔,及按屋邨管理扣分制扣分等「補鑊」安排外,近日亦與購入該「曱甴屋」隔鄰租置屋回收單位的準業主聯絡,商討後續安排,包括提供取消買賣合約而不用「殺訂」,或延遲交樓15天的安排等;惟準業主不表認同,反建議遷走曱甴屋住戶。房屋署職員未有即時拒絕,並表示將於本 ...
根本要收番間公屋趕租客走

引用:
原帖由 hermanqk 於 2021-12-6 11:15 AM 發表
房署應該根據現行條例
收回「曱甴屋」單位
才能徹底解決問題
繼續縱容「曱甴屋」住戶
問題只會持續落去 ...   
正確。
應從問題核心著手處理,怎會本末倒置要鄰居搬走?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]