• 瀏覽: 7,500
  • 回覆: 131
周四(2日),中國公共外交協會在北京舉辦「中外學者談民主」對話會。外交部副部長樂玉成出席會議,他表示,中國的全過程人民民主,不是少數人、利

認同!中國...北韓呢D先係當之無愧的民主國家!中國萬歲!

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/即時中國/708075 ... p;utm_campaign=news

無擁有過唔知咩叫擁有

引用:
原帖由 超靚仔20 於 2021-12-6 07:55 AM 發表
周四(2日),中國公共外交協會在北京舉辦「中外學者談民主」對話會。外交部副部長樂玉成出席會議,他表示,中國的全過程人民民主,不是少數人、利

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211204/543874198838185984648972.jpeg/Mqwnowxzu00qXOY-qzJZJ8OtXuprkkYVDrWJSA61iUg

認同! ...
建制拉票可能搞晚會,咁都係民主節目。尋晚都去了個晚會,內容算幾好,但時間好似長了少少,長者坐太耐會想去小解或訓著了。突然樂器高音又激起去厠所慾。一或最多兩小時節目已夠。太夜長者離場會想早回家訓覺。初時以為有野派點知無,可能為政府主辦。😊

不同形式嘅民主制度,睇大家怎樣演繹,並無對錯之分,大部份人民接受便是啦,少數服從多數

民主是什麼

人民被參與

人民全鏈條參與,即是人民自己也不知道原來己經參與了!      

人民躺著也能參與,「中國躺平民主模式」!

美國最清楚美式民主會仆街, 所以咁鍾意向外推銷.
但其他國家冇美國的經濟/軍事力量做到霸權.

使鬼講民主哩類口號,最重要講現實。好似香港咁,政府話事定社團話事?打完人拍曬片上網,政府平時做唔做也?大陸反而系,政話話事,做平民你唔反政府,就唔會系街有壓抑感,都唔知自己幾時得罪惡人。。。大陸最多系只揪,有幾何有幾個人公開蝦人?

今日最好笑的新聞出現了

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 6/12/2021 13:52 發表
使鬼講民主哩類口號,最重要講現實。好似香港咁,政府話事定社團話事?打完人拍曬片上網,政府平時做唔做也?大陸反而系,政話話事,做平民你唔反政府,就唔會系街有壓抑感,都唔知自己幾時得罪惡人。。。大陸最多系只揪,有幾何有幾個人公開蝦人?
你上抖音睇多些,打到死,不過主謀+幫凶則被判死型,吹雞搞事的判坐11年,5年

引用:
原帖由 超靚仔20 於 2021-12-6 07:55 AM 發表

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211204/543874198838185984648972.jpeg/Mqwnowxzu00qXOY-qzJZJ8OtXuprkkYVDrWJSA61iUg

認同! ...
中國唔需要你老美系式民主,要感受曱甴你哋老美系式民主請移曱步

引用:
原帖由 chaolininin 於 2021-12-6 01:55 PM 發表

你上抖音睇多些,打到死,不過主謀+幫凶則被判死型,吹雞搞事的判坐11年,5年
系大陸系唔會有組織既,最小唔會咁公開化。更無人收妥地。。。所以系二三線城鎮生活,系好安穩。。我系大陸開廠,都未見過有人收數,會影響隔離左右。香港就唔系,無差別對待,隔離淋紅油,成層都影響埋。。系共產黨之下,班友夠膽?民主只系個口號,比精英,上層既人玩。。基層人士講安穩,怕政府就算啦,依家又怕黃絲,又怕社團。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]