• 瀏覽: 25,365
  • 回覆: 172
  • 追帖: 1
+2
港燦有錢去玩冇開買房

明知外地爆到九彩仲死出去,宜家又鬧政府。食屎啦

引用:
原帖由 我係掟磚廢青2號 於 2021-12-6 01:02 AM 發表
我知道某間大學有D去芬蘭嘅交流生,因為芬蘭A咗,從原來的14日增加至21日隔離。雖然已經預訂14日酒店及回港機票,但酒店房又滿,冇得加多7日,現正四出搵房,希望月底前可以回港。

似乎政府應該做下嘢,幫呢D因為B轉A而受影響的交流生
疫情都差不多兩年,其實我好想知邊間U肯孭飛疫情其間仲安排學生出去交流?照我所知hku都停咗exchange programme

引用:
原帖由 numan123 於 2021-12-6 02:09 AM 發表

疫情都差不多兩年,其實我好想知邊間U肯孭飛疫情其間仲安排學生出去交流?照我所知hku都停咗exchange programme
以我所知,city今年去交流的地方有芬蘭,德國,韓國及中國。

引用:
原帖由 我係掟磚廢青2號 於 2021-12-6 02:11 AM 發表

以我所知,city今年去交流的地方有芬蘭,德國,韓國及中國。
City做乜咁搏😵學生有乜依郁,啲家長又跳出來媽媽叉叉

引用:
原帖由 bat_man 於 2021-12-5 07:42 PM 發表
適逢聖誕、新年假期,全港檢疫酒店瀕臨爆滿之際,Omicron變種病毒於世界各地蔓延,港府連日把多個中風險地區升級至高風險...

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211205/photo/bkn-20211205143622025-1205_00822_001_01b.jpg?20211205191105

而家你就咁散咗越嚟越好喇

新聞來源連結:
...
我不能相信香港政府有這樣的權力,它可以監控所有國家的酒店價格。

聖誕新年期間,機票酒店加價不是常識嗎?🤔

錢解決到的問題唔係問題, 40%又不是4000%, 曹乜野?

咩都賴政府,刁民好煩呀。佢地做人咁多怨言,死咗佢算數啦,唔好獻世。

咪等疫情過後先返囉

引用:
原帖由 sman070707 於 2021-12-5 09:05 PM 發表
上星期東方先話政府落閘慢,而家又怪政府落閘?
係喎!

去咗海外就唔好返來啦,帶埋D病毒入境,影響香港市民生活呀

引用:
原帖由 bat_man 於 2021-12-5 07:42 PM 發表
適逢聖誕、新年假期,全港檢疫酒店瀕臨爆滿之際,Omicron變種病毒於世界各地蔓延,港府連日把多個中風險地區升級至高風險...

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211205/photo/bkn-20211205143622025-1205_00822_001_01b.jpg?20211205191105

而家你就咁散咗越嚟越好喇

新聞來源連結:
...
又係啲世界圍住佢轉嘅人!

Dllm你出得去就預撚咗啦!抵撚死囉!
咪即刻飛返加拿大囉7頭

外國咁好, 咪留係外國囉, 躝返嚟香港做乜?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]