• 瀏覽: 53,995
  • 回覆: 261
+3
派手機無用架,出張長者智能吉比佢地好似八達通咁拍下仲間單易用啦!
手機連差電嗰咩野插頭都未識啦,眼又睇唔倒,耳又聽唔嗚,講完又唔記得,面容識別,拍吉,最好架啦!

引用:
原帖由 武德鼎 於 2021-12-5 06:04 PM 發表
身份證加追蹤功能就最簡單,係個政府怕事
有事點樣通知身份證??? 逐個打電話???

要做下嘢啦

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-12-5 05:35 PM 發表
香港與內地通關在望,針對基層人士或未有智能手機安裝「安心出行」及下載「香港健康碼」,創新及科技局局上周透露,正研究向有需要人士送贈智能手機

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211205/544202823579996160710358.jpeg/DouEJ8lhEIycXkvZxhD4LhtZQgdLtIA_f3O2z39zts8

香港與內地 ...
攞去先達賣番幾千蚊都好

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-12-5 06:10 PM 發表

你申請五千蚊要交低電話號碼

電子監獄

引用:
原帖由 丁常唔多旺 於 2021-12-5 06:03 PM 發表

最實際係岀一個安心岀行長者版,只要裝咗app就會全程監察行蹤,乜掣都唔使㩒。
我依家部手機, google就全程監視我的行蹤, 仲每個月send個行程表畀我睇, 話我曾經去過邊道.

引用:
原帖由 丁常唔多旺 於 2021-12-5 06:03 PM 發表

最實際係岀一個安心岀行長者版,只要裝咗app就會全程監察行蹤,乜掣都唔使㩒。
政府肯追蹤自動監察就唔使搞咗成年搞埋啲垃圾安心出來啦。

黃人又要諗下一個問題比政府🙃

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2021-12-5 06:03 PM 發表

又要多謝香港政府
係多謝馬會,
今日跑馬我買莫雷拉, 又輸咗幾嚿水, 即係馬會派手機, 都有我的錢.

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-12-5 06:10 PM 發表

所有野都有登記身份證架啦,你開電話唔洗登記身份證咩?你屋企買樓唔洗登記身份證咩,一出事直接上門拉人都得啦!

之後又話手機有後門

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-12-5 05:44 PM 發表
派左又會話唔識用
14億大陸「強國蝗」都曉用
只有高尚港燦唔識

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-12-5 05:50 PM 發表

馬會可以跟大陸的手機工廠合作, 叫工廠製造專用手機, 要簡單易用, 如果大量採購真係可以兩嚿水一部.
咁攪法,起碼兩年

引用:
原帖由 武德鼎 於 2021-12-5 06:11 PM 發表

你申請五千蚊要交低電話號碼
我係問係唔係逐個打電話通知???
咁即係政府又要請大班人專門打電話, 但冇事的話, 呢班人就白支薪水.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]