• 瀏覽: 5,383
  • 回覆: 54
  • 追帖: 1
美國近月多地遭受供應鏈中斷、勞動力短缺打擊,美國食品及藥物管理局(FDA)早前表示,全國藥房有幾種重要處方藥已經售罄,包

美國今時今日,連藥物也缺貨,不是說美國的醫療很先進!?怎麼連藥也沒有!?難道美國人要用口水來醫病!?美國往後該怎麼辦!?

新聞來源連結:

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intne ... 1205_00992_001.html

屎眼聯盟去咗邊?

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-12-5 05:06 PM 發表
屎眼聯盟去咗邊?
日日掛住中國,邊記得美國!

搵三哥幫手, 速運佢地能醫百病既靈藥去救命.

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2021-12-5 05:04 PM 發表
美國近月多地遭受供應鏈中斷、勞動力短缺打擊,美國食品及藥物管理局(FDA)早前表示,全國藥房有幾種重要處方藥已經售罄,包

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20211205/photo/bkn-20211205150032200-1205_00992_001_01b.jpg?20211205150604

美國今時今日,連藥物也缺貨,不是說美國的醫療很先進 ...
百種藥啫,就嚟千種,冇問題

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2021-12-5 05:08 PM 發表

日日掛住中國,邊記得美國!
唔提china china點可掩飾自己的無能

引用:
原帖由 阿乜水 於 2021-12-5 05:10 PM 發表
搵三哥幫手, 速運佢地能醫百病既靈藥去救命.
印度神油?

引用:
原帖由 edenfovwin 於 2021-12-6 09:30 PM 發表

印度神油?
呵呵! Ching真係識講笑, 神油唔係 Made in India 架.

引用:
原帖由 阿乜水 於 2021-12-6 09:34 PM 發表

呵呵! Ching真係識講笑, 神油唔係 Made in India 架.
係喎

自己攞黎 
供應鏈係美國自己親手切斷
缺工亦係美國自己政策造成

引用:
原帖由 edenfovwin 於 2021-12-6 09:30 PM 發表

印度神油?
牛屎牛尿

平價藥物自己唔生產,過份依賴其他國家嘅供應,遇有特發情況,咪搞到咁囉

花柳,梅毒都無藥返

鹵味好快冚家富貴

當奴侵有新口號 : Make Shelves Restock Again

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]