• 瀏覽: 5,111
  • 回覆: 43
引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-12-5 06:23 PM 發表

可能又係黃人公關
最大問題係個帖出左有10日,實惠/城巴既管理層完全冇任何動作,究竟佢地係唔知,定默許呢樣嘢?!
呢單唔係安心事件, 可能係別有用心的人老屈譚校長, 其實基於一樣未證實的傳聞, 去暗諷(抽水)一個對社會有一定貢獻的藝人, 是一間大機構應有的品行嗎?!

引用:
原帖由 andysan4 於 2021-12-5 01:10 PM 發表
釘書機
太子站
爆眼女
新屋嶺
潘老母

港人智商急劇下降唔係無原因
不能認同更多!

引用:
原帖由 eb1815 於 2021-12-5 02:08 PM 發表
其實去實惠買嘢都係上年紀既一群 (藍多), 呢樣嘢冇理由實惠唔知, 根本係倒自己米. 最低限度我今次事件後都唔會點再去買嘢.
城巴仲畸呢, 我冇諗過服務大眾既交通運輸公司, 會抽埋d傳聞既水, 我多唔信城巴既管理層會默許呢樣嘢發生.
好多大機構老闆或高層係藍, 但大部份員工係黃, 維他奶 TVB 香港01係咁, 成個政府內部都係咁, 炒得幾多個

引用:
原帖由 前晚捉牛牛 於 2021-12-5 11:02 PM 發表

好多大機構老闆或高層係藍, 但大部份員工係黃, 維他奶 TVB 香港01係咁, 成個政府內部都係咁, 炒得幾多個
高層落個order叫下面刪帖都得掛, 但佢地咩都唔做, 其實好影響公司形象.
不過暫時好似仲未有藍營KOL評論佢地既做法, 如果有既話城巴/實惠肯定有排煩.

https://weibo.com/u/7649521850

牛肉麵都自行收皮,黃人仲以為執到寶

引用:
原帖由 eb1815 於 2021-12-5 12:36 PM 發表
如果單嘢係真, 抽水都情有可源, 但最大問題事件係 "仲未證實"!! 基本上有人都踢爆左係老屈.
我真係做唔到呢兩間大公司, 今次會做埋d咁底層次既抽水行為.
我以前都有幫襯開, 今次真係對成個實惠品牌非常失望.
呢個抽水帖佢地由25/11到而家仲未刪, 究竟管理層是否真係咁單純覺得這是一個粉絲廣告, 還是他們都覺得把一則未必是事實既新聞抽水冇問題?! :smile_ ...
實惠係全黃店
即老闆到小員工都黃

另外,如果再爆暴動,呢次高機率啟用職業司機呢一群體
鬼力人無自由意志,佢地以鬼力為紐帶,“上級”話要做,就算叫送頭都要去
當然,上級動員力唔係個個咁高,但基本指哪打哪還是做得到
唔好當曱甴鬼力人有自由意志
佢地連正常人嘅意識及思維能力都無,只識背書架咋

實惠係黃店,暴動時接濟暴徒的

引用:
原帖由 eb1815 於 2021-12-5 02:08 PM 發表
其實去實惠買嘢都係上年紀既一群 (藍多), 呢樣嘢冇理由實惠唔知, 根本係倒自己米. 最低限度我今次事件後都唔會點再去買嘢.
城巴仲畸呢, 我冇諗過服務大眾既交通運輸公司, 會抽埋d傳聞既水, 我多唔信城巴既管理層會默許呢樣嘢發生.
其實年紀大嘅,多數只睇價錢,唔睇黃藍。

黃店等死吧

引用:
原帖由 eb1815 於 2021-12-5 12:25 PM 發表
【譚詠麟/悲傷牛肉麵/睡粉絲】現年71歲的歌手譚詠麟,被網民「悲傷牛肉麵_」於微博指控與其23歲女友發生超友誼關係,譚詠麟所屬唱片公司環球唱片

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211126/540995735831711744650427.jpeg/zpnish6aI8uEj4lc3DfWKtR5s2cZcahlxWv_kcVr_5E

現年7 ...
其實個個都想睡呀

冇人投訴呢兩間pk?

1. 冇正面相,話係邊一個都得。
2. 拍照者是男是女?腳趾甲都冇一隻。

可能相中人就係牛肉麵自己,拍攝者係佢男朋友。

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-12-5 12:39 PM 發表
冇做過就上天堂,有做過就落地獄,就係咁簡單

非時事新聞
乜你都信報應架

咁你自己應該小心報應

公司管理層有得呢D抽水帖發烤,維他奶事件仲未知衰

引用:
原帖由 eb1815 於 2021-12-5 12:25 PM 發表
【譚詠麟/悲傷牛肉麵/睡粉絲】現年71歲的歌手譚詠麟,被網民「悲傷牛肉麵_」於微博指控與其23歲女友發生超友誼關係,譚詠麟所屬唱片公司環球唱片

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211126/540995735831711744650427.jpeg/zpnish6aI8uEj4lc3DfWKtR5s2cZcahlxWv_kcVr_5E

現年7 ...
譚詠麟邊有可能有一個23歲  的粉絲?
53 就有可能。
我估應係妓女機會較高!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]