• 瀏覽: 5,108
  • 回覆: 43
【譚詠麟/悲傷牛肉麵/睡粉絲】現年71歲的歌手譚詠麟,被網民「悲傷牛肉麵_」於微博指控與其23歲女友發生超友誼關係,譚詠麟所屬唱片公司環球唱片

現年71歲的歌手譚詠麟,被網民「悲傷牛肉麵_」於微博指控與其23歲女友發生超友誼關係,譚詠麟所屬唱片公司環球唱片隨即否認並強烈譴責事件,表明一定會採取法律行動。事件引起全城熱論,有多間商戶疑似乘機抽水,包括知名家俬品牌實惠(Pricerite)、新巴城巴.......................

.
.
今日聽youtube 先知呢單嘢, 其實貴為一間大眾熟識既連鎖店/機構,  將一單"未經證實"既新聞抽水, 等如變相加持, 會有可能令大眾會誤以為譚生事件係真, 佢地咁做其實係好有問題. 呢個抽水帖實xFB 仲未刪除, 其實佢地大老闆知唔知?!
p.s.: 如果呢單桃色傳聞 (就算證實係真) 發生在對家(黃藝人)身上, 呢兩間公司又夠唔夠膽出pose抽水?

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/熱爆話題/705164/譚詠麟否認睡粉絲被抽水-實惠教精明食粉絲-城巴貼鞋祝下次好運

黃淫多數信😅😅

正面相都冇張,淨得背面相,而且個人咁肥,我反而覺得呢條友似釘書健多D。

如果單嘢係真, 抽水都情有可源, 但最大問題事件係 "仲未證實"!! 基本上有人都踢爆左係老屈.
我真係估唔到呢兩間大公司, 今次會做埋d咁底層次既抽水行為.
我以前都有幫襯開, 今次真係對成個實惠品牌非常失望.
呢個抽水帖佢地由25/11到而家仲未刪, 究竟管理層是否真係咁單純覺得這是一個粉絲廣告, 還是他們都覺得把一則未必是事實既新聞抽水冇問題?!

引用:
原帖由 注冊技工 於 2021-12-5 12:32 PM 發表
正面相都冇張,淨得背面相,而且個人咁肥,我反而覺得呢條友似釘書健多D。
太子831死咗6個, 都有戇鳩信.
呢啲..有戇鳩信都唔奇.
不要問, 只要信.

太子831個6位死者, 無家人無朋友無同事無同學?

釘書機
太子站
爆眼女
新屋嶺
潘老母

港人智商急劇下降唔係無原因

坤哥食西 + 阿嬌金句
班marketing用到爛

仲爛過盧巧音好心分手Remix版

証明香港本身只會食口水尾
欠缺創造力

引用:
原帖由 eb1815 於 2021-12-5 12:36 PM 發表
如果單嘢係真, 抽水都情有可源, 但最大問題事件係 "仲未證實"!! 基本上有人都踢爆左係老屈.
我真係做唔到呢兩間大公司, 今次會做埋d咁底層次既抽水行為.
呢個抽水帖佢地由25/11到而家仲未刪, 究竟管理層是否真係咁單純覺得這是一個粉絲廣告, 還是他們都覺得把一則未必是事實既新聞抽水冇問題?! :smile_ ...
實惠一直都是黃,雖然老闆是內地政協,冇著數要食自已,倒不如抽下水博多D黃人買爆佢仲實際。

其實去實惠買嘢都係上年紀既一群 (藍多), 呢樣嘢冇理由實惠唔知, 根本係倒自己米. 最低限度我今次事件後都唔會點再去買嘢.
城巴仲畸呢, 我冇諗過服務大眾既交通運輸公司, 會抽埋d傳聞既水, 我多唔信城巴既管理層會默許呢樣嘢發生.

有相有真相 整張背脊相就話係呀邊個邊個

仲有23歲年齡追星會追譚詠麟?

抽水廣告有創意。 

引用:
原帖由 鐘覺霧 於 2021-12-5 13:14 發表

實惠一直都是黃,雖然老闆是內地政協,冇著數要食自已,倒不如抽下水博多D黃人買爆佢仲實際。
內地政協又點,睇下佢幾時比呀爺教訓,洗米華好似夠係政協都係墮入法網

引用:
原帖由 eb1815 於 2021-12-5 12:36 PM 發表
我真係做唔到呢兩間大公司, 今次會做埋d咁底層次既抽水行為.
呢個抽水帖佢地由25/11到而家仲未刪, 究竟管理層是否真係咁單純覺得這是一個粉絲廣告, 還是他們都覺得把一則未必是事實既新聞抽水冇問題?! :smile_ ...
可能又係黃人公關

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]