• 瀏覽: 25,965
  • 回覆: 130
不少白石角居民「買餸難」,要求在區內興建街市,食環署表示要充分評估需求和成本效益,現時未有計畫在大埔區增設公眾街市。對於《施政報告》提及會研

即使白石角起街市,屆時又是好少嘢賣及好貴,於是居民一樣揸車湧去大埔買。

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1783974/即時-港聞-白石角孤島-居民-買餸難-食署-無計畫增設街市

遲下啦,交通網絡改善咗,買嘢就方便㗎喇,守下先啦

係囉,仲有D天才話要係郊野公園邊陲起公屋,依家白石角唔係在郊野公園範圍都已經話叫"孤島",所以D人諗野真係好單純

買入之前唔知嘅咩

好地地1個科技園又變左地產項目

政府不斷建插針樓圖解住屋短缺問題; 可是卻不顧公共設施之配套! 情況長此下去問題只會越發嚴重!

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2021-12-5 11:47 AM 發表
遲下啦,交通網絡改善咗,買嘢就方便㗎喇,守下先啦
似日出康城,守足 10 年。

白石角呢種高尚住宅區,就係鍾意冇街市,人來人往污糟邋遢

起左公屋就有公屋街市..

刁民好L懶, 行多兩步都唔肯.

住公屋咪有街市囉,學咩人住私樓呢?唔嘈發展商無街市反而嘈政府?!

引用:
原帖由 Morningsky 於 2021-12-5 11:52 AM 發表
係囉,仲有D天才話要係郊野公園邊陲起公屋,依家白石角唔係在郊野公園範圍都已經話叫"孤島",所以D人諗野真係好單純
我唔介意喺郊野公園起街市

引用:
原帖由 跌打風濕藥膏 於 2021-12-5 12:27 PM 發表
白石角呢種高尚住宅區,就係鍾意冇街市,人來人往污糟邋遢
我同意你說法

正苦話有「安心出行」就可以乜都解決

引用:
原帖由 Morningsky 於 2021-12-5 11:52 AM 發表
公屋實有街市
駿洋邨, 皇后山邨

住白石角做得高尚人
就好心請司機送賓賓買餸啦

主題標籤 #施政報告
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]