• 瀏覽: 23,119
  • 回覆: 74
+4
台灣屏東縣日前有3歲男童被比特犬咬死,引起輿論哄動之際,嘉義縣竹崎鄉山區又傳出3隻守護果園的忠犬,慘遭流浪山上的比特犬咬死。果園主人指,咬死同類的比特犬頸上戴有頸圈,懷疑是遭人棄養。目前,當地家畜所已擺放誘捕籠,希望捉到行兇的比特犬。

嘉義縣家畜疾病防治所長林珮如表示,約2周前有竹崎民眾通報,表示自家養來看守果園的小狗被咬死,一查發現竟是比特犬所為,因行兇的比特犬近期才出現,懷疑是被人棄養,進一步比對時間,疑似是農委會公告比特犬自明年3月1日起為「指定禁止飼養或輸入之動物」後,這隻流落山區的比特犬就被棄養,讓林珮如直呼可惡。

咪係囉,外國種真係好多都較凶, 又惡, 台灣仲要混埋佢地, 用電騙, 抹黑, 老屈來幫老尾班惡棍

佢咪想這次的新聞事件, 發生在同胞身上?考慮清楚冇自己中華民族之後, 你地會是如何更慘?

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20211205/bkn-20211205060005338-1205_00952_001.html

做狗肉煲肉質一定好有口感

行兇的比特犬近期才出現,懷疑是被人棄養...

咁似黑暴班友0既

引用:
原帖由 masatse009 於 2021-12-5 08:44 AM 發表
做狗肉煲肉質一定好有口感
番狗食得的嗎?
喂狗都唔得,最多只能做豬糧

野豬關注組唔知會唔會關注下呢?

畜似主人型

看DoctorX都知啦, 佢地日本就在控訴, 日本醫療集團引入老外競爭, 咪等同日本魚池, 放進美國惡鱸一樣, 日本魚被食清

台灣不斷入美軍入關, 不斷破壞中國重新崛起,  根本係想害死中國人的道理一樣!

唔打瓜隻比特大,現在咪害死三隻本地大囉!野豬都一樣.

引用:
原帖由 tri333 於 2021-12-5 10:09 AM 發表
唔打瓜隻比特大,現在咪害死三隻本地大囉!野豬都一樣.
唔同, 香港的野豬未發生過咬死人事件, 在香港這批是善良的

但美狗咬死人事件就時有聽聞,
做美國狗真係衰好多, 唔係講笑

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-12-5 09:49 AM 發表
看DoctorX都知啦, 佢地日本就在控訴, 日本醫療集團引入老外競爭, 咪等同日本魚池, 放進美國惡鱸一樣, 日本魚被食清

台灣不斷入美軍入關, 不斷破壞中國重新崛起,  根本係想害死中國人的道理一樣!
咁都俾你睇通。

引用:
原帖由 kingking99 於 2021-12-5 09:12 AM 發表

番狗食得的嗎?
喂狗都唔得,最多只能做豬糧
番狗起碼有豬食。
黃狗連豬都唔食。

引用:
原帖由 天生野生的妹頭 於 2021-12-5 10:24 AM 發表

咁都俾你睇通。
其實, 不少人都睇到白人是軀體大, 欠聰明, 而鍾情黑暗那邊的邪惡, 如霸凌, 抹黑, 發動暴力, ....細菌
中國人聰明, 軀體較小, 但聰明, 肯創造, 光明, 要團結才可抗衡外國的霸權

但就有班崇美狗係度幫白人的黑暗, 在中國人種族內攪破壞

佢地最終咪好似主角咁, 被白人棄養囉

終於搵到解決香港野豬既方法

台灣呀!有乜做唔出?
果隻咪係菜英文!

香港愛狗協會仲唔衝去台灣,反對捕殺比特犬!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]