• 瀏覽: 23,210
  • 回覆: 74
+4
引用:
原帖由 全宇宙 於 2021-12-5 03:28 PM 發表

以前歐美冇乜價值連城嘅出口
但就眼紅中國多的是
中國匠人嘅巧奪天功所產生嘅經濟價值
絕對大過歐美嘅奢侈品
就算歐洲千萬名車都比唔上
就係因為冇中國的競爭, 西歐才可以低質貨高價買,

好似那些音響用的機芯是幾百蚊的日本式, 但包個歐洲殼就幾萬幾萬咁氹儍仔去賣腎買,

加速歐美對亞洲的貧富懸殊

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-12-5 08:38 AM 發表
台灣屏東縣日前有3歲男童被比特犬咬死,引起輿論哄動之際,嘉義縣竹崎鄉山區又傳出3隻守護果園的忠犬,慘遭流浪山上的比特犬咬死。果園主人指,咬死同類的比特犬頸上戴有頸圈,懷疑是遭人棄養。目前,當地家畜所已擺放誘捕籠,希望捉到行兇的比特犬。

嘉義縣家畜疾病防治所長林珮如表示,約2周前有竹崎民眾通報,表示自家養來看守果園的小狗被咬死,一查發現竟是比特犬所為,因行兇的比特犬近期才出現,懷疑是被人棄養,進一 ...
姐係點,反映出,外國人會好容易欺壓到黃皮仔

引用:
原帖由 人類仔 於 2021-12-5 06:48 PM 發表

姐係點,反映出,外國人會好容易欺壓到黃皮仔
而家英國班bnoers 爆料,佢地又窮又困,白人歧視佢地,仲想排華

曱甴在親身示範中

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-12-5 07:00 PM 發表

而家英國班bnoers 爆料,佢地又窮又困,白人歧視佢地,仲想排華

曱甴在親身示範中
人地唔識分你地咩取態,總之黃皮仔就係俾人欺壓嫁啦,不過你咁怕鬼佬,你敢唔敢出國嫁

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-12-5 08:38 AM 發表
台灣屏東縣日前有3歲男童被比特犬咬死,引起輿論哄動之際,嘉義縣竹崎鄉山區又傳出3隻守護果園的忠犬,慘遭流浪山上的比特犬咬死。果園主人指,咬死同類的比特犬頸上戴有頸圈,懷疑是遭人棄養。目前,當地家畜所已擺放誘捕籠,希望捉到行兇的比特犬。

嘉義縣家畜疾病防治所長林珮如表示,約2周前有竹崎民眾通報,表示自家養來看守果園的小狗被咬死,一查發現竟是比特犬所為,因行兇的比特犬近期才出現,懷疑是被人棄養,進一 ...
最仆街係養呢啲惡狗嘅主人,以為拖隻惡狗出來好L威,正仆街

引用:
原帖由 gloriawind 於 2021-12-5 08:07 PM 發表

最仆街係養呢啲惡狗嘅主人,以為拖隻惡狗出來好L威,正仆街
養佢地班人知喎, 但佢要人仗狗勢, 冇計囉

引用:

同比特幣有冇關係?

引用:
原帖由 kingking99 於 5/12/2021 09:12 發表

番狗食得的嗎?
喂狗都唔得,最多只能做豬糧
點解唔食得??

棄養!! 狗咁忠心都棄, 如果要人道就係被主人害死~

引用:
原帖由 ATA0075 於 2021-12-5 10:40 AM 發表
台灣呀!有乜做唔出?
果隻咪係菜英文!
好圖!

引用:

同意!狗奴才係最忠誠嘅廢物!

引用:
原帖由 倉底之蛙 於 2021-12-5 11:22 PM 發表

同意!狗奴才係最忠誠嘅廢物!
sorry!打錯係動物!

圖中犬樣子一看一定兇殘

一隻成年野豬可以同比特犬互打

美國狗,小台灣唔可以隨便捕殺。。。要知道,香港殺野豬都俾人鬧,殺狗梗係唔可以啦。🙃

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]