• 瀏覽: 80,897
  • 回覆: 362
  • 追帖: 1
+8
引用:
原帖由 熊貓肥過肥貓 於 2021-12-5 07:06 AM 發表
證明外匯儲備非常重要
有屁用,當美元收縮,一樣玩完。

引用:
原帖由 人造人21 於 2021-12-5 07:32 AM 發表

加息會影響好多野
主要會減少借貸 貨幣流動 
同埋關政府負債Q事?
你好似完全唔識經濟
當你肚餓時..........給你金銀珠寶有用嗎........!!
加息有一定作用.......不過要在沒有外來力量影響下才成立.......!!

開放的金融之下.........你加息只會走向亡國或者弄到國庫空虛......!!
實際上是控制好糧食........反過來說通脹再高.....只要糧食價格穩定民眾也不會死....!!

土耳其之前想反美親中,宜家美國即刻玩野整亂土耳其,似足對利比亞咁。

美國收割了

美狗又出嚟搞9人.

抵死啦死垃圾國家

個度好慘,國際人權快D去幫手啦,成日匿埋鄉港做乜!

美元霸權繼續佢哋精彩地影響別國,
當然佢哋要你哋迷惑地戀上美元,
然後佢哋蠱惑地要你哋嘅資源,
包括你哋嘅青春與勞動力。

引用:
原帖由 人造人21 於 2021-12-5 07:41 AM 發表

一聽就知你係唔識
明白你想說什麼.........但實際運作上同紙上談兵是兩回事........!!
這也是西方社會最壞的地方...........誤導很多高才生........!!
假如按照你的做法就能救國嗎.....你再想一想.....!!

為什麼只有美國加息才有用...........其他國家加息如同杯水車薪......!!
同時在很多場的金融危機之下.......有那一個國家用加息解決過問題..........除了尾國之外.....!!

其實銀紙係印出來,點解美元唔會崩潰,而里拉會崩潰?
銀紙係印出來,關加息咩事?墨水加價就應該更關事。

Bitcoin can help

引用:
原帖由 highwiseman 於 2021-12-5 07:05 AM 發表
一個北約成員國都搞成咁!
不如投靠俄羅斯吧!
俄羅斯人起碼有寒衣保暖!
又有餐開!
做美國盟友都冇衫著及冇餐開!
做左尾國盆友(貧友)

所以待遇一樣?
一貧如洗做乞兒!

引用:
原帖由 清風水靜 於 2021-12-5 07:16 發表

你錯了..........根本是土耳其玩過火...........!!
把俄羅斯戰機打下.....俄羅斯外交人員被槍殺.....!!
買中國防空導彈時要求拆散審查....之後把資料通報美國.......!!
用難民威迫歐盟給錢土耳其...........最後又購買俄羅斯軍火激怒美國.....!!

土耳其激怒全世界強國........你說是不是該死........!!
現在沒有一個 ...
說得對, 呢啲國家唔抵可憐。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]