• 瀏覽: 25,835
  • 回覆: 149
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 凡間疑惑的作業 於 2021-12-5 08:23 AM 發表

有事唔好求東方
方向報唔哇眾取寵,d老坑就會寧願睇KOL架喇

引用:
原帖由 wtf_name 於 2021-12-5 06:18 AM 發表
賠十成係咪要即死先有?
即刻死都唔關打疫苗事🤷🏼‍♂️係你注定嗰一刻死🤷🏼‍♂️總之就往死裡打🤷🏼‍♂️出聲問多句嘅就係反國家反政府死曱甴,會用國安法侍候🤷🏼‍♂️💪

想賠償,仲難中過6合彩

從疫苗接種計劃開始截至 2021 年 10 月 31 日,衞生署共接獲 115 宗在接
種疫苗後 14 天內出現症狀的懷疑心肌炎或心包炎的報告。在審視這些個案
的臨床數據後,其中 14 宗個案被認為不屬於心肌炎或心包炎,五宗缺乏足
夠資料以作評估,另外 12 宗個案需要更多臨床資料才能總結其評估。餘下
的 84 宗個案涉及 68 名男子和 16 名女子,年齡介乎 12 至 72 歲。這些個案
中,有 81 人曾接種復必泰疫苗[個案比率:0.0004% (即每接種十萬劑有 1.4
宗)]。這 81 宗報告中,其中 32 宗涉及 27 男 5 女年齡介乎 12 至 15 歲的青
少年[個案比率:0.013%]
bnt心肌炎率太高

"有港人響應政府呼籲打新冠疫苗,完成接種由內地研發的第二針科興疫苗後3日出現面癱,情況持續逾8個月,身心受創之時接獲疫苗保障基金通知,其個案僅獲賠償10萬元,佔最高賠償額8%,更未有交代賠償理據。申索人質疑標準,表明不接受賠償,惟該筆賠償在未有簽署情況下,最終「夾硬」轉帳到其戶口。有病人權益組織認為事件反映申索機制不透明,或會打擊市民注射疫苗的信心。

馮又指,當初是響應政府呼籲接種疫苗,又以為科興使用的技術較為傳統,會更安全,惟現時已感到後悔,家人因此不敢打針,自己亦不會打第3針,「我寧願畀10萬蚊你,還原番我個樣」。他坦言對此已感到心力交瘁,不想上訴再提交文件重啟程序,「市民唔夠同政府鬥」。"

吓!乜打科興會面癱嘅咩? 仲癱足8個月有多? 好得人驚喎!

好彩我打復必泰唧!

老作!

引用:
原帖由 syklab 於 2021-12-5 10:00 AM 發表
老作!
咁係咪因為作得好,賠10萬以示獎勵?

真係好唔明白打疫苗係你自己為你自己嘅健康著想,你唔打就你死你事,點解要香港納稅人賠錢畀你。好話唔好聽,你唔去打疫苗,中左招嘅所有醫藥費同埋影響到社會嘅賠償,應該由你自己負責,你唔病死嘅你都應該值得破產,香港人最好搵層高啲嘅樓跳落嚟囉。

引用:
原帖由 頌當涯角 於 2021-12-5 09:04 AM 發表

方向報唔哇眾取寵,d老坑就會寧願睇KOL架喇
傳媒功能就係為弱勢發聲,如果面癱係你味又係要倚靠傳媒,kol就真係哇眾取寵

引用:
原帖由 asd1957 於 2021-12-5 05:55 AM 發表
方向=毒果2.0
有冇準備拉方向老闆?

自身問題,有得賠就好啦!無理由賠完又賠?

恭喜方向報已成功取替毒果😏

方向再咁落去下場同毒果一樣,而家轉睇大公報算

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]