• 瀏覽: 61,621
  • 回覆: 345
  • 追帖: 2
+49
國泰民安一樣有人要奪權話事。正如黃黑。

死曱甴,抵L死

廢話少講
等住迎接精彩人生啦 ...

附件

2.jpg(47.09 KB)

黃人最鍾意講D catch-22 logic... "我無呀, 嗰度乜Q已證明我無, 我無就係唔代表有啦." 有就有, 講多無謂, 判由我哋判.

A catch-22 is a paradoxical situation from which an individual cannot escape because of contradictory rules or limitations. The term was coined by Joseph Heller, who used it in his 1961 novel Catch-22. An example is: "How can I get any experience until I get a job that gives me experience?"

引用:
原帖由 另一個天堂 於 2021-12-4 04:50 PM 發表
咁嘅思維,值得多d時間係入面段練
佢哋道理係出發點好就可以殺人放火 。

暴動係利益所致,出發點冇分對與錯
不過只要暴動失敗,就準備坐監或者著草

從一開始我就見唔到成功既機會

呢班X街未打過仗,未捱過餓,未穿過膠花,日日有飯食,有機打,有女溝,仲話生於亂世,冇得豐衣足食,DLLMCFH

歐美都經常暴動,即是歐美政府經常不聽民意吧!

文明開放社會,不滿意政府可以用正當途徑移民,前去心儀政府,完全可和平解決問題,不用暴動!

如果在不開放的社會,如果真正達到民不聊生,如果不能移民,就只能用暴動解決問題,香港非這種情況。

柑對歷史/現代任何地方,香港人生活已經係最豐盛既億萬份之一!

定係冇$食好西,季季冇旅行,買層樓一百幾十萬期都冇就發皮四要政府聽話?

個官可以回返佢星爺《鹿鼎記》中對白:

陳近南:讀過書明事理的人大多數都已經在清廷裏面當官了。所以如果我們要對抗清廷,就要用一些蠢一點的人,應付那些蠢人,就絕不可以跟他們說真話,必須要用宗教形式來催眠他們,使他們覺得所做的事情都是對的,所以「反清復明」只不過是一個口號。跟「阿彌陀佛」其實是一樣的。清朝一直欺壓我們漢人,搶走了我們的銀兩跟女人,所以我們要反清。

韋小寶:要反清搶回我們的錢和女人,是不是?復不復明根本就是脫了褲子放屁,關人鳥事啊?行了,大家都是聰明人,了解!

搞笑

佢都知自己係乞衣

引用:
原帖由 pugbb 於 2021-12-4 04:18 PM 發表
前年7月28日遮打花園集會後於上環爆發激烈警民衝突,24人被捕被控暴動、襲警及無牌管有無線電通訊器具罪,其中1人承認暴動罪,另外20人被裁定

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/none/6280443e36d5e103f7fd381611847efc/stheadline/inewsmedia/20211204/_2021120413352169727.jpg ...
如果人人豐衣足食,國泰民安,重邊會有人願意做乞兒?

有冇聽過星爺唱嘅「我是中國人」呀!正一黃絲白痴仔!

嗱嗱嗱,呢啲就係曱甴喇!

強姦犯說:人人有西小,又點會有強姦犯?

小偷說:人人有飯食,又點會有人做賊?

毒果說 : 日日有大新聞,我哋又點會作假新聞?

勇武說:市民警察唔還手,又何需做暴徒?

曱甴說:勇武唔駛俾人拉,我哋又點會做和理非?梗係做暴徒啦!!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]