• 瀏覽: 3,505
  • 回覆: 26
+9
受新冠肺炎及冬季流感高峰期夾擊,本港公立醫院服務需求持續緊張。醫院管理局數字顯示,昨日(3日)急症室首次求診錄4,899

公立醫院又爆滿,如何才能改善呢!?

新聞來源連結:

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/ ... 1204_00822_001.html

人口不斷老化,醫療開支巨大,教育社福也不少,房屋基建設施又要,年輕無病痛沒有感受😪,老了入院感受深😓

香港二十幾年無建造過醫院,咪搞成咁囉。有地都畀財團建私院!

依家有自願醫保,應該已經分咗部份流,如果唔係,仲大鑊

有班人仲話病毒共存, 未共存都唔掂。

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 chaolininin 於 2021-12-4 01:31 PM 發表
北大嶼山醫院唔係醫院!?!?

引用:
原帖由 chaolininin 於 2021-12-4 01:31 PM 發表
北大嶼山醫院同 天水圍醫院都係近年落成架喎

一個房屋   一個醫療   兩大難題!!

引用:
原帖由 sakurai-K 於 2021-12-4 02:00 PM 發表
有班人仲話病毒共存, 未共存都唔掂。
而家香港不是與流感共存?

流感不是病毒?

而家香港,因為與流感病毒共存,搞到醫療崩潰
為何香討咁多有識之士
無人要求香港流感清零?
又話要將人命放首位?

仲有班人話香港要與病毒共存
一個流感都一日近5000人入急症室

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2021-12-5 09:51 AM 發表

而家香港不是與流感共存?

流感不是病毒?
你要捉字蚤咁回覆我都無辦法但係人都知而家d人講幾共存指嘅係咩, 包括你

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]