• 瀏覽: 23,852
  • 回覆: 134
  • 追帖: 8
引用:
原帖由 s-chris 於 2021-12-4 01:30 PM 發表
如果啲人整部專用手機唔帶出街
需要返中國時先用咁會唔會製造到漏洞?
電話號碼要實名登記,只要登記咗就知登記人有幾多個電話號碼,實會追蹤到,除非登記人嘅身份證係假嘅。

屌,點解香港整個健康碼都咁麻煩,澳門又唔覺有呢啲麻煩野。淋病好心你檢討下,請埋成班垃圾官。

引用:
原帖由 rayrayccw 於 2021-12-3 10:12 PM 發表
住址證明有稅單嘅係咪已經得
住劏房,無工作無交稅無水電費單,用儲值電話卡,咁點攪?

引用:
原帖由 rayrayccw 於 3/12/2021 22:12 發表
住址證明有稅單嘅係咪已經得
稅單肯定得啦

引用:
原帖由 s-chris 於 4/12/2021 13:30 發表
如果啲人整部專用手機唔帶出街
需要返中國時先用咁會唔會製造到漏洞?
在香港21日去過邊?無就過不到關

引用:
原帖由 三碌木 於 4/12/2021 14:36 發表

都無辦法架。呢個世界總有啲人要破壞秩序。申請得返大陸嘅都唔會太痴線嘅。
要上傳安心出行21日行程

引用:
原帖由 fukyellowobject 於 4/12/2021 18:33 發表
十幾億人民各省各市都搞得掂,唯獨香港出過噉嘅碼要人左教右教,都仲係做唔掂,香港人又一次證明到自己幾咁垃圾
跟國內用健康碼便一勞永逸,阿娥大媽又要自創一格,但香港的IT,屎到無朋友

引用:
原帖由 希夷 於 4/12/2021 19:52 發表
手機冇粵澳數據,
咁過關掂算?
過關要轉用國內健康碼的,傻仔

引用:
原帖由 鐘錶友 於 4/12/2021 22:32 發表

無出街 記錄 .. 都信 ... 係 香港班 廢官 先講得出

用一部 電話 做 登記
用另一部 電話 出街 掃 安心出行 吃喝玩樂 ... ... 咁大既 漏洞 ... 小弟 強力建議 內地 不要接受 通關 ... 以免 損害 內地 清零目標 ... 香港 每日都放毒 入境 ... 近日 坐公交 都見越來越多人 ... 流鼻水 ... 狀態差 ... 無精神 .. ...
無出街,國內海關會信嗎?

引用:
原帖由 鐘錶友 於 4/12/2021 22:36 發表

你放心 ... 一定有咁既人
一部上吾到網 / 無 SIM 既 手機 都可以 掃安心 ... 你話點安心

香港政府 一直只做 門面野 ... 連禁入境 都可以 遲幾日 ... 吾通 D 病毒 係外地 ... 會 過幾日 先開始 過嚟
香港防疫 根本 零科學 ... ... 好多做法 根本 解釋吾到 ... ... :s ...
有,不過國內海關唔會信

前往有疫情地區,提議預備好遺囑

引用:
原帖由 火腿炒蛋 於 2021-12-3 06:03 PM 發表
公布埋步驟幾好
公佈後,黃人及反中亂港人仕更驚,身家,性病,財産,乘車,去一樓一也有齊資料,不做歪心事就不驚。

引用:
原帖由 天生野生的妹頭 於 2021-12-5 09:34 AM 發表

公佈後,黃人及反中亂港人仕更驚,身家,性病,財産,乘車,去一樓一也有齊資料,不做歪心事就不驚。
黃到有案底嘅唔駛擔心噃!有機會乜碼都番唔到去架

引用:
原帖由 fukyellowobject 於 2021-12-4 12:38 PM 發表
始終覺得呢啲政策一經特區政府手,好事就會變壞事。
成事不足敗事有余……

引用:
原帖由 希夷 於 2021-12-4 07:52 PM 發表
手機冇粵澳數據,
咁過關掂算?
乜資料唔係只係儲存係手機咩?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]