• 瀏覽: 14,896
  • 回覆: 86
+6
港鐵港島綫列車昨日(2日)於銅鑼灣站出現「甩車門」意外,由於事發時剛好為下班時分,大批市民因而行程受阻。港鐵於昨晚亦曾就「甩車門」事故發出延遲證明書,今日又向有MTR Mobile App的登記用戶送上1000 MTR分作為小小心意,並再次就事故向公眾致歉。

港鐵表示,由昨日下午5時54分至晚上8時46分為止,列車服務因「甩車門」事故而受阻,並就事件向公眾道歉。而今日亦於MTR Mobile App上稱,對於昨日黃昏於港島綫發生列車的事故而影響市民出行,港鐵深表歉意。為感激市民體諒,港鐵將會向所有MTR Mobile App的登記用戶存入1000 MTR分作為小小心意,積分今日自動存入戶口。

你畀分數我地仲咩...... 不如你畀搭車優惠我地仲好啦......
由決定用9卡車開始已經唔明佢地個腦諗咩......

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211203/bkn-20211203132330641-1203_00822_001.html?refer=hn2

有成千分送咁筍!?

機會真係留俾有準備既人

引用:
原帖由 豬仔會爬樹 於 2021-12-3 04:46 PM 發表
港鐵港島綫列車昨日(2日)於銅鑼灣站出現「甩車門」意外,由於事發時剛好為下班時分,大批市民因而行程受阻。港鐵於昨晚亦曾就「甩車門」事故發出延遲證明書,今日又向有MTR Mobile App的登記用戶送上1000 MTR分作為小小心意,並再次就事故向公眾致歉。

港鐵表示,由昨日下午5時54分至晚上8時46分為止,列車服務因「甩車門」事故而受阻,並就事件向公眾道歉。而今日亦於MTR Mobile A ...
點解唔直接搭車優惠, 送分畀我仲咩......

引用:
原帖由 火腿炒蛋 於 2021-12-3 06:05 PM 發表

送樓晤係比送優惠更好?

點解晤叫mtr 送樓?

千分可以換咩禮物。

呢2年只撘過幾次, D分有乜用途?優惠價買地鐵紀念品?

引用:
原帖由 火腿炒蛋 於 2021-12-3 06:05 PM 發表

咁就要再加價先有優惠

港鐵以為咁就可以平息眾怒
直接提供車費優惠就皆大歡喜

即係話畀你聽你哋班乘客只係值 $3.3 。 以3000分換到 十蚊為計

引用:
原帖由 豬仔會爬樹 於 2021-12-3 16:46 發表

港鐵表示,由昨日下午5時54分至晚上8時46分為止,列車服務因「甩車門」事故而受阻,並就事件向公眾道歉。而今日亦於MTR Mobile A ...
轉9卡車係因為東鐵綫金鐘站設計限制問題,唔怪得咁多啦

引用:
原帖由 takngaihk 於 2021-12-3 08:08 PM 發表
即係話畀你聽你哋班乘客只係值 $3.3 。 以3000分換到 十蚊為計
香港人值3.3? 已經比多香港人。香港人其實3仙都唔值

引用:
原帖由 虎榮 於 2021-12-3 06:08 PM 發表

送樓晤係比送優惠更好?

點解晤叫mtr 送樓?
你憑咩值得人地送一層樓比你?
真係自大狂妄不自知

港鐵真係唔應該甘做,一開先例,以後會越來越多
香港人特登去破壞設施,以求換取積分

主題標籤 #港鐵
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]