• 瀏覽: 116,832
  • 回覆: 602
  • 追帖: 2
+7
條契弟居然有揸住“梅艷芳”商標,
套戲名又冇其他字,電影公有d濕滯

點解呢啲人咁長命😏

梅姐都無話比古仔拍佢傳記 我本身就好反呢套戲, 賺D 錢有燒比梅姐?
大家都係消費死人 今次幫佢兩個 反古仔

等睇戲

引用:
原帖由 adolfchan-417 於 2021-12-3 11:52 AM 發表
已故女明星梅艷芳同名傳記電影現正於各大院線熱播,電影製作公司安樂影片昨遭梅艷芳兄長梅啟明入稟高等法院,以梅艷芳名字品牌及商標極具商業價值為由,指控電影侵犯商標,要求法庭下令禁制安樂影片及相關人士侵犯商標,冒名行事,強制安樂影片向梅啟明交出所有侵犯商標物品並賠償損失。

原告為梅啟明,被告為安樂影片有限公司。入稟狀指,原告持有「梅艷芳紀念有限公司」進行活動紀念梅艷芳,自2004年11月24日起持有「 ...
到而家仲要梅媽養嘅廢柴竟然做人哋侵權!

引用:
原帖由 caprinotony 於 2021-12-3 12:45 PM 發表
我是安樂嘅話,同佢一直打落去,拖落去。佢梅啟明有幾多錢可打?
佢一定是想同電影公司庭外和解,作一筆多多少少算數。
梗有人背後撐佢,打贏左就分番份!

引用:
原帖由 adolfchan-417 於 2021-12-3 11:52 AM 發表
已故女明星梅艷芳同名傳記電影現正於各大院線熱播,電影製作公司安樂影片昨遭梅艷芳兄長梅啟明入稟高等法院,以梅艷芳名字品牌及商標極具商業價值為由,指控電影侵犯商標,要求法庭下令禁制安樂影片及相關人士侵犯商標,冒名行事,強制安樂影片向梅啟明交出所有侵犯商標物品並賠償損失。

原告為梅啟明,被告為安樂影片有限公司。入稟狀指,原告持有「梅艷芳紀念有限公司」進行活動紀念梅艷芳,自2004年11月24日起持有「 ...
垃圾

正🇱 🇹

引用:
原帖由 虎影俠 於 2021-12-3 12:46 PM 發表
尼條冚家產點解仲可以未死,咁撚仆街既
應該死嘅全部未死,唔應該死嘅都死晒!

引用:
原帖由 虎影俠 於 2021-12-3 01:04 PM 發表

2億成本呀。。。要蝕錢架
兩億?洗黑錢呀

尼D 仆街又咁長命...
佢老母9X 仲未死???
果然禍害千年...

引用:
原帖由 小小明星123 於 2021-12-3 12:23 PM 發表
奇怪條友點解咁耐都唔行動,等大收先走出黎割你一筆
梗係等好市先收割

呢條死pk 正中垃圾 死都唔放過要錢 個天可否做下野 垃圾

人渣

引用:
原帖由 高級變形蟲 於 2021-12-3 12:53 PM 發表
呢家兩個死淨種真係唔知無恥點寫......
人無恥就以為無敵

電影公司應該早知梅家遲早會搞事,唔會冇預備既

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]