• 瀏覽: 21,131
  • 回覆: 151
+12
如果唔係收咗美國佬好多錢,點會逆民意一意孤行呢?

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-12-3 11:09 AM 發表
大勢所趨,家陣不是講拳頭的時代 
誰喜歡用拳頭??

當然是美國,甘多戰爭都系美國參與,越南,伊拉克,阿富汗

中國有學美國侵略別國

所以,對的,你意思系建議美國不要用拳頭解決問題

看來你是想通,支持中國和平崛起,可喜可賀!!!

引用:
原帖由 judylam651 於 2021-12-3 11:13 AM 發表
立陶宛人口不足300萬,近三分之一支持,都係佔小數人,無恥政客又攞嚟騎劫大多數人..

真實的數目係立陶宛收咗老尾貸款6億尾完,卻損失了中國百多億尾完的貿易額 !
咁你又唔明啦,嗰6億係政客政府官員收嘅,但貿易額佢地無得上下其手喎,又點同呢。

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-12-3 11:09 AM 發表
咁講咩

立逃院總理被糜蟈黑金收買,點會聽民意

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2021-12-3 12:32 PM 發表

咁你又唔明啦,嗰6億係政客政府官員收嘅,但貿易額佢地無得上下其手喎,又點同呢。
咁又係嘅,而且個6億尾完係貸款要還的,由公帑埋單..

引用:
原帖由 stkwok1985 於 2021-12-3 11:01 AM 發表
https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/36837ed21866ae8e1075f0fcdd90b762.jpg/sGfL4uyIjvheSEnMlj2rBN0A1IahlRRsKcWEMynFhDM?v=w1280r16_9

立陶宛最新民調顯示,近三分之一受訪民眾支持國家對華及對台立場。此外近半支持國家對白羅斯(Belarus,前稱白俄羅斯)的政策。 ...
原來又係黑全霉、黑妓歪曲事實!
到底佢哋知唔知乜叫「專業操守」?

正如之前黑暴一樣, 話有200幻隻曱甴就等於香港大多數痲. 呢D羅輯思維, 正常人係唔會識既. 

調查結果顯示,在對華及對台方面,34%的受訪民眾支持政府的立場,41%不贊成,另外26%沒有意見。

本港大部份傳媒報道偏頗,標題扭曲事實!

引用:
原帖由 siupercy 於 2021-12-3 12:26 PM 發表

呢班傳媒係人渣我唔覺得奇怪,但最撚仆街係好多人為左政治理念而選擇眼盲心盲。
你太高估佢地 首先美國每年明暗都花唔少錢係佢地身上
而且西方人根本就睇唔起亞洲人
佢地覺得自己係高人一等
當日侵大選時 講佢輸左全美都要學中文
再睇返香港生活工作西方人
大把係度十幾年 連中文都唔識聽唔識講

引用:
原帖由 stkwok1985 於 2021-12-3 11:01 AM 發表
https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/36837ed21866ae8e1075f0fcdd90b762.jpg/sGfL4uyIjvheSEnMlj2rBN0A1IahlRRsKcWEMynFhDM?v=w1280r16_9

立陶宛最新民調顯示,近三分之一受訪民眾支持國家對華及對台立場。此外近半支持國家對白羅斯(Belarus,前稱白俄羅斯)的政策。 ...
即系三分二不支持........

引用:
咁你同你啲手足點解要掟汽油彈?

41%不贊成對華政策

引用:
原帖由 hkc9 於 2021-12-3 12:27 PM 發表

歐美就係賊喊捉賊的國家,口講人權自由,手就滿手鮮血。

歐美放火可以,其他國家點燈就不能。
當日話一帶一路係債務陷阱 今日個個都話要自己推自己做
彷彿上世紀佢地殖民當地時期從未存在過
IMF 世界銀行 咁多年黎做過乜
瘦田無人耕 耕開有人爭
而家高聲指責其他國家係軍事威脅 睇返近代史 佢地國家有幾多年唔係戰爭狀態

等多半年啦 預期中世界經濟大泡沬真係爆
今次仲有邊個幫佢地

引用:

41%不支持完全唔題! 無恥到呢! 手法十足十香港 曱甴漢奸

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]