• 瀏覽: 18,464
  • 回覆: 214
  • 追帖: 1
+3
引用:
原帖由 lostboyz 於 2021-12-3 08:55 AM 發表
【明報專訊】網球名將彭帥指控前國務院副總理張高麗性侵事件發酵一個月,國際女子網球協會(WTA)主席西蒙昨日宣布,出於對彭帥人身自由的深切憂慮,即時暫停在中國舉辦賽事,包括香港。北京未有直接回應,稱反對體育運動政治化。國際奧委會(IOC)同日稍後發聲明,稱前日曾與彭帥第二度視像通話,確認後者平安。

https://fs.mingpao.com/pns/20211203/s00055/dcef7079f0fc2744ec97413e46889612.jpg ...
揾唔到?你識唔L識用電腦先?

本身 情侶關係, 被分手7年之後, 無証無據, 指控對方強姦?

引用:
原帖由 lostboyz 於 2021-12-3 12:59 PM 發表

咁下次改個文宣造謠帳號做老胡或者長安劍你會開心啲?
自欺欺人
垃圾

引用:
原帖由 WitGame 於 2021-12-3 09:39 AM 發表

你不要在這胡説八道,你有冇看過彭帥在微博的原文?有説過被“強奸”?
雙方交往多年,明顯雙方自願交往。
一個小三的自白
阿大唔肯一起玩3p
唯有坐上觀

引用:
原帖由 鑊鑊甘 於 2021-12-3 10:03 AM 發表

乜你人品咁差?兩句唔埋就串人
我諗得你太好,當然同你溝通唔到
人哋做乜我唔知喎

我淨知全宇宙最民主最自由嘅台灣省,通姦居然都係刑事,點解咁嘅
台灣亦冇言論自由
講真話會被告又查水錶稅局上門牌照吊銷
民主喎

暫停在中國舉辦賽事,包括香港

who care ??

引用:
原帖由 鑊鑊甘 於 2021-12-3 10:41 AM 發表

謝謝你

原來中國比台灣地區行早四年通姦除罪

然而,高官+名運動員通姦,男女均有道德問題,自己爆料再縮沙,根本一d都唔出奇。男方違黨紀,睇大陸做法,佢好難甩身,女方隨時就是告發証人。同時,唔可能忽視奧委會確定佢安全呢一點。

通姦唔係光彩事,d人美化佢係被性侵先奇怪。
只係除罪
依然可以索償都係on撚鳩

引用:
原帖由 nikon3230 於 2021-12-3 10:57 AM 發表

師兄,西方國家近幾年的橫蠻,誣衊,路人皆見,肯定為利益而作出舉動。

但單一彭帥事件,處理手法是有問題的!
網上睇過就叫知道事實之全部?
你講吓點處理咗?
你瞓喺佢哋床下底?
講晒成件事出嚟俾大家聽吓

引用:
原帖由 全宇宙 於 2021-12-3 14:02 發表

網上睇過就叫知道事實之全部?
你講吓點處理咗?
你瞓喺佢哋床下底?
講晒成件事出嚟俾大家聽吓
最簡單,不用網上搜尋不到有關字眼。

如微博文章被屏蔽,如事件有如此大關注,應最少解釋原因。

特朗普演說或Tweeter被禁,傳媒也要交代。

中國需要有質素媒體,不要蘋果日報,或某段時期的明報,我更討厭立場新聞,但傳媒不要無理自我審查。

國內可自由地選擇報導與不報導。但現在是不合乎比例地不報導,我無法說服自己這是應該,正常的。

引用:
原帖由 桃花賭主 於 2021-12-3 09:42 AM 發表
等睇彭帥拍片話網球無事生非總會反華。不過彭小姐呢世都唔可以離開中國了。中國就是這樣,你唔出事就好地地,國家紅利吃到飽,如果你出事,仲要同政府有關,你是有冤無路訴,一嘈就是反政府,會幫你的人都俾「以前愛國的你」噴走晒了
屌,之前夠話馬雲出唔到境,之後咪見到佢喺歐洲嘆世界

引用:
原帖由 lostboyz 於 2021-12-3 09:34 AM 發表

如果有條女喺ig或者係街喊住話俾人姦咗,究竟香港警察會查咗先,定係當咗佢耍花槍先咁食花生等睇戲,定係會禁佢聲呢?
唔報警、唔落口供,警察係無嘢好做。你睇之前話喺新屋嶺被強姦條女都收晒聲

引用:
原帖由 nikon3230 於 2021-12-3 02:24 PM 發表

中國需要有質素媒體,不要蘋果日報,或某段時期的明報,我更討厭立場新聞,但傳媒不要無理自我審查。

國內可自由地選擇報導與不報導。但現在是不合乎比例地不報導,我無法說服自己這是應該,正常的。
咁即廢話係你段估啦
去睇吓吳亦凡事件
咪乜都查得一清二楚囉
唔知又要扮知
又鳩噏埋啲懶係中立嘅言論

引用:
原帖由 apmichael 於 2021-12-3 03:02 PM 發表

唔報警、唔落口供,警察係無嘢好做。你睇之前話喺新屋嶺被強姦條女都收晒聲
吳亦凡事件內地查得一清二楚
邊個做咗乜嘢都揭露晒出嚟

引用:
原帖由 nikon3230 於 2021-12-3 02:24 PM 發表

算啦......
香港班教畜淫師定左罪既, 有冇資料比教育機構查???

調查中,block 個人 social media 賬號,阻止事件過度被炒作,可以接受。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]