• 瀏覽: 18,471
  • 回覆: 214
  • 追帖: 1
+3
件事根本好小事,

國際奧林匹克委員會(IOC)周日表示,其主席巴赫(Thomas Bach)與中國女網名將彭帥進行了30分鐘的視訊通話。IOC稱,彭帥感謝IOC關心她的健康,並指她現在平安無事,待在北京的家中,盼望外界尊重她的隱私。彭帥還接受邀請,明年一月與巴赫在北京共進晚餐。

彭帥最近動向備受關注,甚至引發「失蹤」傳言,引起國際體育界和政界的關注。彭帥周日(21日)上午在北京公開亮相,參加「鑽石杯青少年網球挑戰賽總決賽」,當天還與國際奧委會主席視訊通話。

咁歐美點鮮唔叫制裁教會+關教堂+唔去拜??? 
幾百萬單wor 

當嗰篇微博文係真
似乎係感情瓜葛
點解講到ME2咁
我覺得有班人借機搞事

引用:
原帖由 lostboyz 於 2021-12-3 09:34 AM 發表

如果有條女喺ig或者係街喊住話俾人姦咗,究竟香港警察會查咗先,定係當咗佢耍花槍先咁食花生等睇戲,定係會禁佢聲呢?
你不要在這胡説八道,你有冇看過彭帥在微博的原文?有説過被“強奸”?
雙方交往多年,明顯雙方自願交往。

引用:
原帖由 馬毛主席 於 2021-12-3 09:35 AM 發表
件事根本好小事,
咁李雲迪單嘢本身仲少事,仲要單身添。呢條佬都仲有老婆。

等睇彭帥拍片話網球無事生非總會反華。不過彭小姐呢世都唔可以離開中國了。中國就是這樣,你唔出事就好地地,國家紅利吃到飽,如果你出事,仲要同政府有關,你是有冤無路訴,一嘈就是反政府,會幫你的人都俾「以前愛國的你」噴走晒了

引用:
原帖由 lostboyz 於 2021-12-3 09:09 AM 發表

當事人自己爆料然後又自己刪微博咁得意?仲有動機?好屈唔屈,去屈個過氣領導?
同人通姦,女方無責?兩個都有問題

引用:
原帖由 WitGame 於 2021-12-3 09:39 AM 發表

你不要在這胡説八道,你有冇看過彭帥在微博的原文?有説過被“強奸”?
雙方交往多年,明顯雙方自願交往。
我無胡説八道,你做乜自己對號入座?你睇唔到我話如果有條女咩?仲有,你知咁多內情,點解無人告彭師誹謗?喂,老屈過氣領導喎, 啖氣中共就咁吞咗佢?

引用:
原帖由 lostboyz 於 3-12-2021 08:55 發表
【明報專訊】網球名將彭帥指控前國務院副總理張高麗性侵事件發酵一個月,國際女子網球協會(WTA)主席西蒙昨日宣布,出於對彭帥人身自由的深切憂慮,即時暫停在中國舉辦賽事,包括香港。北京未有直接回應,稱反對體育運動政治化。國際奧委會(IOC)同日稍後發聲明,稱前日曾與彭帥第二度視像通話,確認後者平安。

https://fs.mingpao.com/pns/20211203/s00055/dcef7079f0fc2744ec97413e46889612.jpg ...
性侵是甚麼意思?
非禮?強姦?

引用:
原帖由 鑊鑊甘 於 2021-12-3 09:46 AM 發表

同人通姦,女方無責?兩個都有問題
公安又咩都無做喎

引用:
原帖由 lostboyz 於 2021-12-3 09:47 AM 發表

公安又咩都無做喎
你係公安?你又知

引用:
原帖由 lostboyz 於 2021-12-3 09:34 AM 發表

如果有條女喺ig或者係街喊住話俾人姦咗,究竟香港警察會查咗先,定係當咗佢耍花槍先咁食花生等睇戲,定係會禁佢聲呢?
又黎ME2事件

引用:

正常係一位女性如果俾人強姦
佢應該盡快報警
而唔係出ig或係街喊
就算係街喊都應該叫附近嘅人幫佢報警
無人報警又點去查?

回正題
根據現時流傳嘅資料
張與彭交往咗超過10年
唔肯定第一次有無強逼侵犯
但之後似乎唔係
件事似係感情問題多於性侵
當然係大陸, 政府高層有性醜聞(包括婚外情)係死罪