• 瀏覽: 26,406
  • 回覆: 207
  • 追帖: 1
+4
有無幫佢地永久取消中國國籍先
以後來香港必須取得簽證先得

引用:
原帖由 jumboleung 於 2021-12-3 07:52 AM 發表
本港去年起出現移民潮,不少港人移民他鄉。積金局最新發表今年9月號的《強制性公積金計劃統計摘要》季刊,第3季以不同理由(包括退休、提早退休等)提取強積金的申索總數為63,600宗,按季增6%,當中以「永久離港」為由提取強積金宗數達9,300宗,按年升14.8%,按季升16.25%,涉及金額26.04億元,按年升52.81%,按季則升24.29%,金額創積金局2014年季報獨立統計有關數據後的新高。B ...
正苦做好人口規劃先好大愚

引用:
原帖由 飛天盦仔 於 2021-12-3 07:57 AM 發表
香港已經面目全非,走得摩 冇鼻哥,走呀!
清幾時走?

提取實屬正常

永久離港收回香港身分證應同步,避免曱甴食回頭草!

引用:
原帖由 聞煮燃吝豉油 於 2021-12-3 08:10 AM 發表

除 9300 單 = 平均 $280,000 港幣.
嘩, 乜咁多呀. 強逼柑使唔使宣佈破產 ??
一係做咗十幾廿年都係低人工,一係做得8至10年嘢既三十歲左右人士,完全符合其中一班上班一族黑暴群組!

攞果三兩十萬過去供獻大英帝國
幾年後又回港繼續打工
想唔話你on9都唔得

引用:
原帖由 s336990 於 2021-12-3 09:48 AM 發表

點樣嚴重低估?
即好多人通過BNO visa移英?
咁加埋條數咪得囉

其實移咪移囉
大陸大把人口可以取代
香港而家得別好?

有能力果D大陸人唔識去外國發展?

定係你個思維仲停留係'香港好過大陸'?

香港咁好,但又咁多人走?

60000綜提取26億,平均每綜4萬,少到冇朋友

引用:
原帖由 飛天盦仔 於 2021-12-3 07:57 發表
香港已經面目全非,走得摩 冇鼻哥,走呀!
你肯走未呀?

你賴死喺度做咩呀?

26億 雞碎咁多 

香港強積金總金額1.22萬億走26億真係好L驚呀  

應即時取消其身份証
及中國藉

永久離港應該取消佢永久居民資格,取消佢張身份證和中國香港護照!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]