• 瀏覽: 3,133
  • 回覆: 22
+2
據英國《衛報》援引法國媒體消息報道,法國總統馬克龍在一次私人談話中稱約翰遜為「小丑」。
據報道,法國雜誌Le Canard enchaîné寫道,馬克龍稱英國首相「態度粗俗」,「看到一個可以和我們一起做很多事情的大國被一個小丑領導,真是令人難過」。
此前,一艘從英吉利海峽前往英國的偷渡船24日在法國北部海域沉沒,至少27人(17名男性、7名女性和3名兒童)溺亡。英法兩國互相指責對這起悲劇負有責任。英國首相約翰遜在推特上發表了一封公開信,信中提議包括英國邊境管理局人員到法國北部海岸巡邏,以及通過情報部門加強合作等方法解決移民危機,同時信中還呼籲要法國接走穿越英吉利海峽的移民。此舉激怒了法國總統馬克龍。

蠅法兩國繼續狗咬狗骨鬼打鬼, 美國佬睇到兩隻契弟反晒面就好開心不斷偷笑...

新聞來源連結:
https://www.wenweipo.com/a/202112/02/AP61a84bc9e4b07b4059d5e692.html

美國暗中挑撥?

係人都知嘅事實,使乜喺私下講呀?

「私底下稱」都知? 文滙左狗真利害!

引用:
原帖由 飛天盦仔 於 2021-12-3 05:55 AM 發表
點夠毒果狗厲害,直頭中南海入面都有消息人士,人地文匯都係引述外媒,你哩D黃甴內文都懶睇,就走出來搏插。

又係中國嘅錯啦😂😂😂

引用:
原帖由 飛天盦仔 於 2021-12-3 05:55 AM 發表
文匯抄衛報係左狗
飛天盦仔抄飛天盒仔係咩狗?

馬克龍講出個事實來.

引用:
原帖由 飛天盦仔 於 3/12/2021 05:55 發表
引述其他報章呀

引用:
原帖由 油浸禾花雀 於 3/12/2021 06:17 發表

點夠毒果狗厲害,直頭中南海入面都有消息人士,人地文匯都係引述外媒,你哩D黃甴內文都懶睇,就走出來搏插。
黃屎唔係智障
就智商有問題

英法大戰前哨,  核彈互擲,  勝者為公義。

引用:
原帖由 全馬 於 3/12/2021 06:33 發表
又係中國嘅錯啦😂😂😂
無錯
乜都屈中國就是了
屈錯又唔洗道歉

呢d係回歸咁多年
泛淫送比傷講屎文

英法不嬲係世仇, 無先係新聞.
可想而知當年法國佬食左英國皇妃, 英國有幾無面. 

咁事實上又真係幾似小丑喎

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]