• 瀏覽: 21,800
  • 回覆: 136
  • 追帖: 1
+4
引用:
原帖由 空空奇談 於 2021-12-2 08:13 PM 發表

個陳笑恥、邱娘娘,抗疫攪到雞毛鴨血,錯漏百出,大陸成日睇住香港當笑話,點比你通?
而家係港府廢,但就話大陸唔比!
咁整咁多花款做乜

引用:
原帖由 au12300au 於 2021-12-2 08:13 PM 發表

試用完又如何

咪又係個等字

重要配額天
起碼樓梯響咗一年幾, 終於睇到一點腳準備落樓梯

引用:
原帖由 yeungph 於 2021-12-2 04:41 PM 發表
安心出行靠自已自覺掃碼有鬼用,一日都唔知有冇掃兩次,有時唔記得掃有時走左唔記得解。
咪係,點可以咁自由㗎,咁啲監控咪唔得全面囉?

引用:
原帖由 湊熱鬧的人 於 2021-12-2 02:51 PM 發表
剛才睇直播, 聽個總監講解, 個人覺得申請的程序和使用好煩複(相對大陸的健康碼來講
唔明點解要拖到下星期五才可試用?! 準備了一年多仲未夠時間?!
趕住去地獄鬼個叫雞

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-12-2 08:33 PM 發表

咪係,點可以咁自由㗎,咁啲監控咪唔得全面囉?
最好連做愛也監控咪

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-12-2 03:51 PM 發表
通關在望
真系等到花兒也謝了

引用:
原帖由 au12300au 於 2021-12-2 08:52 PM 發表

最好連做愛也監控咪
大陸遲早要,唔係點配合三孩政策?

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-12-2 08:56 PM 發表

大陸遲早要,唔係點配合三孩政策?
又係
做一次愛津貼1000
所以監控次數
唔怕作大

引用:
原帖由 空空奇談 於 2021-12-2 08:14 PM 發表

所以應該追究當時諸多昏官庸官,政務禿頭張,警務盧公公,就咁下台就免責,好不該。
問責制都嘥9氣,有邊個負過責?當時真係十個庸官九個廢,仲有一個就過世,國安法後好似正常少少。

要睇到時申請是否暢順。

引用:
原帖由 求知客 於 2021-12-2 04:13 PM 發表
別讓我估中,就算下載了健康碼,要登記填資料時總有很多項目會"cak"住你,搞一大輪都未必登記到.
就如友人剛在內地上網登記投票,他說只是驗證碼已搞到一頭煙.
20年前香港就以國際大都會、互聯網科技城市自居,不過打從前年開始就不斷揭破這個笑話

引用:
原帖由 vampire912 於 2021-12-2 09:09 PM 發表

問責制都嘥9氣,有邊個負過責?當時真係十個庸官九個廢,仲有一個就過世,國安法後好似正常少少。
防疫做到極差的陳姑娘都完全唔使問責已證明個問責制是裝飾品

大陸用左差無多兩年,抄都唔識抄? 準備左甘耐,等7日後登記?

引用:
原帖由 湊熱鬧的人 於 2021-12-2 09:18 PM 發表

防疫做到極差的陳姑娘都完全唔使問責已證明個問責制是裝飾品
想問吓問責制個"責"字係咪市民自己負責嘅意思?

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-12-2 03:30 PM 發表

大陸只做不講…香港只講不做
就如廿餘年前,當時中國總理朱鎔基批評香港政府:「議而不決,決而不行。」

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]