• 瀏覽: 18,389
  • 回覆: 178
+14
教協出句聲啦

點解要咬住個教師唔放?
以生命影響生命的社會良心,被上訴庭摧毀了!

香港哭泣!

唔怪得今日另外一單報道,係有校長指社會不尊重教師專業,導致教師流失。

引用:
原帖由 dtw 於 2021-12-2 01:23 PM 發表
社服變踎監,多謝大狀
大狀可能知道D野

江蛟全表示可協助重組案情

引用:
原帖由 肥仔0138 於 2021-12-2 01:16 PM 發表
點都好, 唔好搞小朋友
搞到佢地變成ANSON LO就唔好啦

8個月太少了, 12個月啦

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211202/photo/bkn-20211202125856509-1202_00822_001_01b.jpg?20211202131124

中學男教師涉嫌在校內分別非禮2名15歲男學生,包括伸手入衫「撩」肚臍下方及在乳頭打圈, ...
個細路成世有暗影, 判8個月太少, 起碼8年.
之前仲判社會服務令, 簡直不知所謂.

仆街教師食屎啦

引用:
原帖由 wwwvv0701 於 2021-12-2 01:42 PM 發表

香港政府,快手搞個教育界發牌制度啦!
有案底.搞細路.違國安紀錄嘅人,一律不能做教育有關嘅工作...
如果可以,請把基基族群也加入!
基同非禮係兩回事. 歧視行遠啲.

引用:
原帖由 woody666 於 2021-12-2 02:23 PM 發表

個細路成世有暗影, 判8個月太少, 起碼8年.
之前仲判社會服務令, 簡直不知所謂.
證明人在做天在看
有報應

信耶的唔係黑暴就係基佬,專玩細路

引用:
原帖由 atkatk002 於 2021-12-2 02:20 PM 發表
點解要咬住個教師唔放?
以生命影響生命的社會良心,被上訴庭摧毀了!

香港哭泣!

唔怪得今日另外一單報道,係有校長指社會不尊重教師專業,導致教師流失。
如果你個小朋友比佢最信任既老師非禮或性侵
唔通你又可以原諒佢咩?

pk. 男仔都搞,痴九線的。

Anson lo

依家啲法官, 亂9咁判.

引用:
原帖由 肥仔0138 於 2021-12-2 01:16 PM 發表
點都好, 唔好搞小朋友
搞到佢地變成ANSON LO就唔好啦

8個月太少了, 12個月啦

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211202/photo/bkn-20211202125856509-1202_00822_001_01b.jpg?20211202131124

中學男教師涉嫌在校內分別非禮2名15歲男學生,包括伸手入衫「撩」肚臍下方及在乳頭打圈, ...
x2

又攪惦一個黃C教師

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]