• 瀏覽: 39,927
  • 回覆: 322
  • 追帖: 2
+5
好彩學生同老師都一齊走,否則好多老師會成為冗員

幻覺黎既姐 嚇我唔到既
啊叔我嚇大㗎

讀咁多書做咩!為人師表,連是非黑白不分,連自己是什麼人種都唔知,點敎好下一代

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2021-12-2 11:57 AM 發表

講到點退學潮都只係多左 6 成

咁早幾年啲學生為乜退學呢
仲要係當中,只有6成移民?

搞過事梗走,遲早被拉

引用:
原帖由 日行千里 於 2021-12-2 11:51 AM 發表
https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211202/542877213347811328742163.jpeg/0ZVX6YClK61Qb7L761-pCzOvJVNKYd2907yKEdO8ihE
香港掀起移民潮,學生退學潮及老師離職潮同時出現。香港中學校長會與中文大學進行本港學生退學及教師離職情況調查顯示,上學年退學人數按年急升至4,460人,當 ...
收左好多政治捐獻咩? 不停制做羊群心理!

再封關多一排,唔駛新移民學生被洗腦
好事黎

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2021-12-2 11:52 發表

只係升6成咁少?唔係6倍咩?咁潮乜鬼
咪係,6成學生退學就過啫

唔好傻啦
根本主要就係小左大量跨境學生

上年好多都無預期封關咁耐
加上有 Zoom 教學
所以仲保留學位

今年多左好多跨境學生退學 

中學生退學增6成 教師離職升1倍 中學校長會:趨勢未止

曱甴走路趨勢未止.......好現像 !

清瘀血愈多愈好

咪幾好,借機會換走班教畜。推小班教學

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-12-2 11:57 AM 發表
今時今日,窮 L 也移民
呀伯,仲三十年前思想?衣加仲興用過千萬申請移民?衣加仲多一個選擇,可以返大灣區住先最正。

引用:
原帖由 日行千里 於 2021-12-2 11:51 AM 發表
https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211202/542877213347811328742163.jpeg/0ZVX6YClK61Qb7L761-pCzOvJVNKYd2907yKEdO8ihE
香港掀起移民潮,學生退學潮及老師離職潮同時出現。香港中學校長會與中文大學進行本港學生退學及教師離職情況調查顯示,上學年退學人數按年急升至4,460人,當 ...
前一、兩個月教育署話老師離職率同以往差唔多,
點解坊間調查就有咁多老師離職~

唔走就快去死,唔死都無用

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]