• 瀏覽: 27,308
  • 回覆: 144
+3
引用:
原帖由 檸樂 於 2021-12-2 12:23 PM 發表
其實係內部出文件個唔識寫,又估唔到會流出來,早兩日港大學生會都俾人話.都無D公關敏感.要係大陸搵食,大班有辦睇.
本來個勢都好,開頭只有廣東一帶的人識維他奶,去年搵左紅歌手做代言,到北方人都識,跟住今年再搵個明星做代言,應該好掂,點知一子錯,滿盤皆落索.
唔係一子錯,係好多錯
搵人妖歌舞團同錯男人拍廣告

條路維他奶大家(管理層)揀仆街吾好喊

引用:
原帖由 鐘覺霧 於 2021-12-2 01:08 PM 發表
與有榮焉................
嘩!仲係妖物飲品,可以在香港消失了.......

引用:
原帖由 發財埋便 於 2021-12-2 12:35 PM 發表

上年單嘢係七月至發生,仲有半年藍人有份幫襯,當然無咁傷啦,明年至真正見到業績升定跌呢。
好睇啊

引用:
原帖由 幪面超人 於 2021-12-2 12:42 PM 發表
一封信就玩謝你個企業,出信個條友應付最大責任。
黃絲成日濫權,最終公司受害

Good News

黃他奶

引用:
原帖由 starr 於 2021-12-2 09:41 AM 發表
早前已發盈警的維他奶﹙0345﹚公布截至今年9月底止中期業績,股東應佔溢利3,280.4萬元,較去年同期賺6.71億元大瀉95%

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211125/540589759920082944280915.jpeg/KXHm1Fhmdn_yhZvyKcNAsNhuC23o77hkp70b4qe9G-I

期內,收入下跌18% ...
大陸佔左九成利潤

引用:
原帖由 starr 於 2021-12-2 09:41 AM 發表
早前已發盈警的維他奶﹙0345﹚公布截至今年9月底止中期業績,股東應佔溢利3,280.4萬元,較去年同期賺6.71億元大瀉95%

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211125/540589759920082944280915.jpeg/KXHm1Fhmdn_yhZvyKcNAsNhuC23o77hkp70b4qe9G-I

期內,收入下跌18% ...
係啊係啊,黃撚思維,維他香港贏曬等於贏曬全世界

執咗內地業務,去其他地方好過。

200幻加1重要過內地市場

建議直接減價, 而家$13/6包維他檸檬茶, 但實則90%成份係水
咁暴利, 減一半, $6/6包, 我會大手入貨

引用:
原帖由 BigBucket 於 2021-12-2 01:21 PM 發表
執咗內地業務,去其他地方好過。
之前試過其他市場了, 全部大敗而回。 就係因為有中國市場 當年由2.5元升至50元。

但可惜現在被人認定是黃公司, 又落廣告搵黃藝人,註定走下坡。

引用:
原帖由 owen112233441 於 2021-12-2 01:21 PM 發表

係啊係啊,黃撚思維,維他香港贏曬等於贏曬全世界
黃絲就係目光如豆!

$8樓下先好考慮!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]