• 瀏覽: 27,289
  • 回覆: 144
+3
引用:
原帖由 banjo. 於 2021-12-2 10:59 AM 發表

要反中, 又想賺人仔, 邊有咁L著數?
吃飯砸鍋

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-12-2 10:03 AM 發表
pe單位數才講
日本仔嗰次護盤應該輸唔少

黑奶支持黑暴,等死啦你老味。

即係香港曱甴飲多左, 國內無曱甴就仆直?

希望有大量深黃股民蝕到扒佳

引用:
原帖由 starr 於 2021-12-2 09:41 AM 發表
早前已發盈警的維他奶﹙0345﹚公布截至今年9月底止中期業績,股東應佔溢利3,280.4萬元,較去年同期賺6.71億元大瀉95%

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211125/540589759920082944280915.jpeg/KXHm1Fhmdn_yhZvyKcNAsNhuC23o77hkp70b4qe9G-I

期內,收入下跌18% ...
民你老母,本港收入按年升2%只係因為舊年疫情開始,今年係用舊年的低基數去計,有良知的市民都罷買曱甴奶啦,黃色經濟圈而家唔知仲有幾多間呢我支持繼續蝕住做的

既然香港市場賺就夠皮 ,點解維他奶仲唔全面退出大陸市場?

引用:
原帖由 starr 於 2021-12-2 09:41 AM 發表
早前已發盈警的維他奶﹙0345﹚公布截至今年9月底止中期業績,股東應佔溢利3,280.4萬元,較去年同期賺6.71億元大瀉95%

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211125/540589759920082944280915.jpeg/KXHm1Fhmdn_yhZvyKcNAsNhuC23o77hkp70b4qe9G-I

期內,收入下跌18% ...
攬炒成功。👏👏👏👏👏👏👏👍👍👍👍

港人真係冇乜腦。

好地地做生意,冇拉拉請左棚仆街港人搞政治攬炒,都唔知為乜?

我係全部生意搬去大亞灣好過。

新一代管理層有曱甴?

己是小日本維它,我個人不再買任何維它。

幾隻害群之馬就搞得冧一間公司,管理層的不作為或默許都要負責

引用:
原帖由 貝才貝才 於 2021-12-2 11:03 AM 發表
即係香港曱甴飲多左, 國內無曱甴就仆直?
冇仆直賺少D啫

大瀉95%,應該裁員啦!

其實係內部出文件個唔識寫,又估唔到會流出來,早兩日港大學生會都俾人話.都無D公關敏感.要係大陸搵食,大班有辦睇.
本來個勢都好,開頭只有廣東一帶的人識維他奶,去年搵左紅歌手做代言,到北方人都識,跟住今年再搵個明星做代言,應該好掂,點知一子錯,滿盤皆落索.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]