• 瀏覽: 12,757
  • 回覆: 79
如果無GOOGLE 點DOWNLOAD呢

班人形廢物點解一開始就唔同內地協商先推

引用:
原帖由 kqj 於 2021-12-2 10:26 AM 發表
越來越擾民,都唔知你張智能身分證有乜Q用,乜都安心出行
因為曱甴冇樣睇,你以為佢唔係,點知佢係大漢奸。

曱甴都唔返大陸,所以唔需要留低聯絡地址,唔係就後患無窮。

想上去吃喝玩樂嗰班都唔知仲要等幾耐?🤦‍♂️

引用:
原帖由 大紅色的名車 於 2021-12-2 10:30 AM 發表
根本就嘥撚氣
近通關嘅日子
黃鄭就會破壞
根本唔換撚咗班英國特務走
香港同大陸就永遠都唔會通關
一到中港澳,就會有阻礙。一次係咁,兩次係咁,三次係咁,當旁觀者係傻人,無人發現到咩?

粵康碼安裝左成年半(未正式用過,因為翻唔到去!),終於有港康碼了!可唔可以叫廣東省領導管理翻香港!🤣,真系點可能慢得咁淒涼?

還有一事須明確訂下處理方式,若在深圳突然有一宗確診,當出內地關回港時,會否有什麼溶斷機制要即時封關?這些人如果處理,如上次澳門一樣自己打算?又或確診在當事人附近發生的,須強制檢測及隔離的費用當然要承擔,但若當時款額不夠,有什麼渠道可尋求幫助? 真的確有很多細節要逐一訂清楚.

萬眾期待港康碼

安心出行靠自覺去掃係無用,好多人都無掃。要似內地健康碼配合地圖記錄成個行程先真正有用處,希望港康碼一係唔做,要做就切底D,大陸先會承認,至於D黃屍唔返大陸唔駛理佢地。

引用:
原帖由 jumboleung 於 2021-12-2 08:20 AM 發表
本港正籌備與內地通關,有指通關條件之一為香港人北上時要使用健康碼。現時「香港健康碼」開發工作已完成,創新及科技局今日將公布詳情,讓市民申請及熟習功能,待正式通關時可以暢順運作。有資訊科技界透露,當局將會推出新版本的「安心出行」程式,可以跳到港康碼平台網站。有了解內地行情議員估計,當港人北上時若收到「安心出行」通報,與確診者行蹤重疊,內地當局會立即要求市民做核酸檢測,並且在當地隔離。

轉載~

...
非常贊成從嚴管控,雖然我好想好想通關,但是見到其他國家爆到七彩,嚴控還是第一大事!

等公佈

引用:
原帖由 大紅色的名車 於 2021-12-2 10:30 AM 發表
根本就嘥撚氣
近通關嘅日子
黃鄭就會破壞
根本唔換撚咗班英國特務走
香港同大陸就永遠都唔會通關
黃鄭旗下3大猛將:

黃絲騰華, 黃笑恥, 黃絲利群

引用:
原帖由 2013gundam 於 2021-12-2 11:02 AM 發表
班人形廢物點解一開始就唔同內地協商先推
班暗黃AO不嬲都高高在上架啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]