• 瀏覽: 10,840
  • 回覆: 70
逼貓食素嘅係仆街唔撚係天使, 獸醫有無同你講過?

引用:
原帖由 rrt202 於 2021-12-2 12:15 PM 發表

野豬不是猛獸,非常可愛
「野豬性情粗暴、攻擊性強,當受到威脅時,公豬會用獠牙來保護自己,沒有獠牙的母豬會咬對方。這樣的攻擊會導致嚴重創傷甚至致命。」
☝🏼
你可以攬住野豬錫佢一啖,記得post相出嚟👍🏻

兩回事, 不應混為一談

引用:
原帖由 rrt202 於 2021-11-30 08:18 PM 發表
有冇支持殺豬既人係養過動物?

獸醫救動物

醫生救人

你們認同見死不救?
醫生係救自己銀包,叫政府加大資源,比多D錢做絕育手術,佢哋有錢收架,多多支持🤣🤣

引用:
原帖由 rrt202 於 2021-12-2 12:14 PM 發表

野豬只適應野外生活
家豬都係由野豬來,俾出最大愛心,養喺屋企又可顯示愛心,又可以唔殺豬,仲可以馴化野性,一舉三得,應該要咁做啦。

德州獵人一晚殺74隻野豬,動物L又扮睇唔到

https://www.youtube.com/watch?v=ruGpwqqmpAs

Texas hunters eliminate 180 feral hogs, including 74 in a single night. This video illustrates the severity of the feral hog problem in Texas. It is also intended to help educate viewers on some of the current technology and methods that farmers, ranchers, and other private citizens are utilizing to manage this problem.

你唔去反對西人打獵或日本仔殺鯨?

引用:
原帖由 rrt202 於 2021-11-30 08:18 PM 發表

獸醫救動物

醫生救人

你們認同見死不救?
你講緊動物定籠物?

2者大不同

引用:
原帖由 Retired2019 於 2021-11-30 08:21 PM 發表
我已前養雞嘅,昜家都支持狩獵野豬
養大殺嚟食,正呀!

引用:
原帖由 rrt202 於 2021-11-30 08:47 PM 發表

醫生救人是低能?
又想玩偷換概念把戲,基本釣魚都唔人道,用鈎釣佢地上來,又未必係食用,殘害魚類生存空間,可能純為打發時間玩意,點解關注組又唔為魚發聲呢?

引用:

獸醫救動物

醫生救人

你們認同見死不救?
非常奇怪的言論,可以比美印度人。
如果你正在養緊隻熊人在家,咁我就信服你。

「野」豬是「野獸」,和貓狗等已經被人類飼養多年的寵物不同。

咁你又有冇食豬肉?

引用:

獸醫救動物

醫生救人

你們認同見死不救?
家貓狗襲擊人,有罰則的
係咪要死了人,才令樓主滿意?

引用:
原帖由 發財埋便 於 2021-12-2 11:42 PM 發表

又想玩偷換概念把戲,基本釣魚都唔人道,用鈎釣佢地上來,又未必係食用,殘害魚類生存空間,可能純為打發時間玩意,點解關注組又唔為魚發聲呢?
釣魚都錯

引用:
原帖由 scwo 於 2021-12-2 07:45 PM 發表
你唔去反對西人打獵或日本仔殺鯨?
香港豬不能殺

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]