• 瀏覽: 40,583
  • 回覆: 606
  • 追帖: 1
+11
400名獸醫業界人士,只係得15個獸醫,其他係咪乜人??

都係啲假獸醫真禽獸,呢啲野黑暴時期睇得多,正常人點會信

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-11-30 05:39 PM 發表
400名獸醫業界人士,只係得15個獸醫,其他係咪乜人??
係禽獸。

送啲野豬去班 畜牲醫生 度,睇下佢地係咪死正把口

引用:
原帖由 FX2036 於 2021-11-30 05:17 PM 發表
禽獸醫生搵到新財路。
話時話,乜嘢叫做獸醫界人士?係診所做登記嘅都係?
係裡面做清潔都應該係獸醫業界人士

引用:
原帖由 rs2754 於 2021-11-30 05:22 PM 發表
我見識少,
究竟香港有冇400個有 真牌 的獸醫?
何出此言?!!

壽衣咁明目張膽公開要求虐畜

古語話,近朱者赤,近墨者黑。

呢班獸醫係咪「近獸者黑」(黑心)?

咁佢哋業界迷大把生意做囉。

你班贛膠膠嘅…自己絕育先啦兼驗埋個腦…

引用:
原帖由 adolfchan-417 於 2021-11-30 05:02 PM 發表
漁護署近日下達「殺豬令」,引起社會各界關注。有獸醫界人表示反對,多名獸醫學生發起聯署反對漁護署新政策,結果獲逾400名獸醫業界人士聯署支持,發起聯署的獸醫學生今日向漁護署遞交公開信,批評捕殺野豬無法控制數量,希望漁護署重新審視野豬絕育計劃,撥更多資源及人手推行。

曾參與漁護署野豬絕育計劃的獸醫謝裕輝表示,不認同政府指野豬習性已改,強調絕育計劃是須要長時間,如5至10年,他又批評捕殺或人道毀滅應是 ...
絕育既效果是要時間,現在存在既要點呢?叫關注組讓佢地住既地方圈養?由佢地養,好似老鼠曱甴咁?佢地鄰居肯嗎?

引用:
原帖由 behappy1997 於 2021-11-30 05:23 PM 發表
呢D就係叫利益衝突咯!
系唔系400獸醫免費幫野豬絕育先?或者收成本價100元。 仲有, 系唔系絕育嘅野豬就唔會落山傷人?
有 L 咁多獸醫咩,只係得15獸醫咋

之前響元朗急涷羊都錯認狗
仲夠薑搞野?
外國任殺任食
點解無去反對?

引用:
原帖由 adolfchan-417 於 2021-11-30 05:02 PM 發表
漁護署近日下達「殺豬令」,引起社會各界關注。有獸醫界人表示反對,多名獸醫學生發起聯署反對漁護署新政策,結果獲逾400名獸醫業界人士聯署支持,發起聯署的獸醫學生今日向漁護署遞交公開信,批評捕殺野豬無法控制數量,希望漁護署重新審視野豬絕育計劃,撥更多資源及人手推行。

曾參與漁護署野豬絕育計劃的獸醫謝裕輝表示,不認同政府指野豬習性已改,強調絕育計劃是須要長時間,如5至10年,他又批評捕殺或人道毀滅應是 ...
香港地,人命真係唔值錢,人不如豬野豬係有大殺傷力同攻擊性的野生動物,只要進入市區就會對人命有威脅,一定要殺的

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]